Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició sobre civisme "Gràcies. Fem un bon equip" s'instal·la al Parc Central

Escoltar

L'exposició sobre civisme "Gràcies. Fem un bon equip" s'instal·la al Parc Central

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, van inaugurar ahir a l'espai firal del nou Parc Central l'exposició "Gràcies. Fem un bon equip" organitzada per la Diputació amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'exposició forma part d'una campanya de sensibilització que pretén agrair als ciutadans el seu comportament cívic en el dia a dia, alhora que promoure les bones conductes cíviques i millorar les relacions ciutadanes.

L'estructura de l'exposició consta de 7 carpes independents en forma de cub dedicades a diferents àmbits d'actuació del civisme. Una per cadascuna de les 7 lletres que conformen la paraula Gràcies. La primera carpa, que correspon a la lletra G, acull la presentació de la mostra i explica què és una persona cívica. L'espai corresponent a la lletra R, aborda la neteja i la sostenibilitat; el de la lletra A, el soroll i l'entorn; la lletra C, els espais de convivència; la I la tinença responsable d'animals; la E, la mobilitat sostenible. Finalment, la S dóna lloc a un espai audiovisual interactiu que recull opinions de persones conegudes i permet respondre un qüestionari que mesura el grau de civisme. Es pretén fer entendre, de forma metafòrica, que no es pot ser cívic només en un àmbit, sinó que cal fer-ho en tots els aspectes de l'exposició completant el recorregut per la paraula Gràcies.

Es pot visitar tots els dies de la setmana fins al 30 de març

La mostra, que es podrà visitar de dilluns a diumenge de 10 a 20 h fins al 30 de març, ocupa una superfície aproximada de 220 m2 i està pensada per ser ubicada en els espais públics urbans amb gran afluència de ciutadans. Igualment, la seva estructura ha estat pensada per facilitar el treball de grups d'escolars de primària i secundària, de col·lectius de joves, de gent gran, d'associacions veïnals... que vulguin realitzar activitats a l'entorn del civisme i els valors ciutadans.