Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aplicarà la tarificació per minuts als aparcaments municipals de rotació a partir del 30 d'agost.

Escoltar

Mataró aplicarà la tarificació per minuts als aparcaments municipals de rotació a partir del 30 d'agost.

Aquest nou sistema de tarificació per minut és obligatori per a tots els aparcaments de rotació, segons es recull a la llei 44/2006 de millora de la protecció dels consumidors i usuaris. La seva aplicació permetrà als usuaris pagar el temps real d'estacionament i l'aplicació de l'arrodoniment a la baixa.La Comissió Municipal Informativa de Via Pública celebrada avui, dia 25 de juliol a les 9 h, en sessió extraordinària, ha informat sobre la nova proposta de tarifes dels aparcaments de rotació de titularitat municipal, que a Mataró gestiona GINTRA.

Avantatges per als usuaris

A Mataró, aquest sistema de tarificació es posarà en marxa a partir del proper 30 d'agost de 2007.

La seva aplicació comportarà tota una sèrie d'avantatges als usuaris dels aparcaments de rotació que només hauran de pagar el temps real d'estacionament als aparcaments. A més, el nou sistema també obliga a l'arrodoniment a la baixa de la tarifa resultant en múltiples de cinc cèntims d'euros.

Tot i que la tarificació per minuts suposa un increment de les tarifes, es calcula que un 52% dels usuaris reduiran el pagament respecte el preu que han d'abonar actualment.

Per últim, el nou sistema farà que tots els minuts costin el mateix i que els usuaris de curta durada siguin els més afavorits amb el canvi.

Proposta de tarificació per minuts

La proposta de revisió de tarifes horàries es basa en el volum de demanda actuals dels aparcaments i la preservació de l'equilibri econòmicofinancer de cada explotació, procurant trobar la tarifa més adient tant pels usuaris com per les empreses concessionàries dels aparcaments, sempre inferior a la tarifa que apliquen els aparcaments de rotació privats.

Així, els preus que es proposa aplicar a cada aparcament municipal són els següents (en euros/minut):

  • Plaça de les Tereses: 0,0328
  • Plaça de Santa Anna: 0,0374
  • Can Xammar: 0,0353
  • Plaça Tomás y Valiente: 0,0269
  • Parc Central: 0,0269
  • Plaça de Granollers: 0,0271

L'import que pagarà l'usuari es calcularà a partir d'aquests preus i de l'estada, arrodonint el resultat a la baixa en múltiples de cinc cèntims d'euro.

Tarifes actuals

Als aparcaments de concessió de Mataró s'apliquen actualment tres tipus de fraccionament tarifari: fraccionament per hores, fraccionament inicial d'una hora i fraccions següents de 30 minuts i fraccionament de 15 minuts.

Segons això per exemple a l'aparcament de la plaça de les Tereses que tindrà una tarifa de 0,0328 euros per minut la comparació entre les tarifes actuals i les noves seria:

Per una estada de 20 minuts ara es paga 1,50€ i a partir del 30 d'agost es pagarà 0,65€.
Per una estada de 35 minuts ara es paga 1,50€ i a partir del 30 d'agost es pagarà 1,10€.
Per una estada de 75 minuts ara es paga 3,00€ i a partir del 30 d'agost es pagarà 2,45€.
Per una estada de 130 minuts ara es paga 4,50€ i a partir del 30 d'agost es pagarà 4,25€.
Per una estada de 190 minuts ara paga 6,00€ i a partir del 30 d'agost es pagarà 6,20€.

Aquestes xifres variaran segons la tarifa que apliqui cada aparcament.