Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença a instal·lar tancaments de fusta a 8 zones de jocs infantils de la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament comença a instal·lar tancaments de fusta a 8 zones de jocs infantils de la ciutat

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament de Mataró ha començat a instal·lar aquesta setmana tancaments de fusta a diferents àrees de jocs infantils de la ciutat amb l'objectiu de garantir la seguretat dels seus usuaris. Aquesta actuació ja s'ha dut a terme a altres zones verdes de Mataró com per exemple la plaça de les Tereses. A part d'aquests treballs, a finals de mes també està previst començar una segona actuació per millorar la jardineria i el mobiliari de la plaça de Joan Fiveller.

Els tancats de fusta s'instal·laran al parc de Can Boada (a tocar de l'avinguda de Ramon Turró), al parc del Camí de la Serra, a la plaça de Canyamars, a la plaça de Catalunya, a la zona verda situada al lateral de la Via d'Europa, a la plaça de Can Bergada, a la plaça de Can Gassol, i a la plaça de Joan Fiveller.

Els tancaments seran de làmines de fusta procedents de coníferes de boscos renovables, encaixades en trams de 2 metres. L'alçada de la tanca és de 76 centímetres. L'empresa Kompan Juegos, SA executa els treballs, que tenen un cost de 68.033 euros. Es preveu que tots els tancats quedin instal·lats en 4 setmanes.

Els treballs han començat al parc de Can Boada, on es delimitarà el perímetre de la zona de jocs mitjançant 92 trams de làmines, a més de dues portes mòbils.

A l'àrea de jocs infantils del parc del Camí de la Serra s'utilitzaran 61 trams de làmines de fusta i una porta mòbil. Per fer el tancat caldrà reubicar alguns dels jocs.

A la plaça de Canyamars es delimitarà l'àrea de jocs amb un tancat perimetral excepte a la zona on actualment hi ha un mur d'obra que ja actua com a tancament. S'utilitzaran 46 trams de làmines i 2 portes mòbils.

En el cas de la plaça de Catalunya es delimitarà la zona perimetral circular amb 64 trams de làmines, 26 pals i una porta mòbil.

Al lateral de la Via Europa es farà el tancament de les dues zones de jocs existents. En total s'utilitzaran 98 trams de làmines, 49 pals i 4 portes.

Pel que fa a la plaça de Can Bergada, està previst fer una ampliació del tancament actual. Una part de la tanca existent s'haurà de reubicar. El total de l'ampliació serà de 16 trams.

A la plaça de Can Gassol es delimitaran les dues àrees de jocs infantils existents amb un tancament perimetral, excepte a la zona on actualment ja hi ha un tancat. Hi haurà 3 accessos amb portes mòbils. A més de les 3 portes, s'utilitzaran 159 trams de làmines de fusta.

Per últim, a la plaça de Joan Fiveller està previst reubicar alguns dels jocs per tancar el perímetre amb 77 trams de làmines de fusta i 2 portes mòbils.

Millores a la plaça de Joan Fiveller

A part del tancament de l'àrea de jocs, l'Ajuntament té previst començar la setmana que ve millores de jardineria i mobiliari a la plaça de Joan Fiveller.

Els treballs previstos consistiran en la substitució de la planta arbustiva instal·lada als voltants de la plaça; la millora dels parterres, on s'hi plantaran gespes i espècies arbustives que necessiten pocs recursos hídrics; la substitució dels 16 bancs actuals de pedra per uns altres de fusta; la renovació de les papereres; i la modificació del reg per a connectar-lo al nou sistema de centralització remota de la xarxa.

Aquests treballs tenen un cost estimat de 23.000 euros i aniran a càrrec de l'empresa Jardineria Sala Dalmau.