Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró reparteix 1.875 exemplars de l'Agenda Escolar del Medi Ambient 2008-2009

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró reparteix 1.875 exemplars de l'Agenda Escolar del Medi Ambient 2008-2009

El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament i l'Institut Municipal d'Educació han repartit aquest curs 1.875 exemplars de l'Agenda Escolar del Medi Ambient, adreçada a estudiants d'educació secundària. Aquesta agenda està editada per les Àrees d'Educació i de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que ofereixen als ajuntaments la possibilitat de personalitzar-la incorporant un fulletó amb informació sobre el municipi.

Els centres d'educació de Mataró que han demanat l'Agenda Escolar del Medi Ambient són l'IES Alexandre Satorras, l'IES Josep Puig i Cadafalch, l'IES Thos i Codina; i les escoles concertades GEM, Sant Josep i Freta. L'Ajuntament també ha distribuït l'agenda entre els alumnes dels Programes de qualificació professional inicial (antics Programes de garantia social).

Cada centre ha pagat un preu simbòlic d'un euro per agenda adquirida. A part dels 1.875 exemplars de l'agenda, s'han distribuït 140 guies didàctiques per als professors, amb informació i activitats complementaries per facilitar el treball pedagògic.

Contingut de l'agenda

A més de les seccions habituals d'agenda, calendari, horari de classes, notes, etc., l'Agenda Escolar del Medi Ambient incorpora informació i propostes d'activitats entorn de les temàtiques de sostenibilitat, adaptades al currículum formatiu. Els continguts de l'agenda aborden, des de diferents perspectives, la manera com les persones es relacionen amb el medi: com afecta la salut, tant física com psicològica i, per tant, a l'estat afectivo-emocional de les persones.

El fulletó que recull informació específica sobre Mataró inclou dades generals del municipi adreces d'interès, activitats programades i informació sobre l'Agenda 21.