Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró adaptarà els elements de protecció de la xarxa viària per evitar accidents de motoristes amb barreres metàl·liques

Escoltar

Mataró adaptarà els elements de protecció de la xarxa viària per evitar accidents de motoristes amb barreres metàl·liques

L'Ajuntament de Mataró adaptarà els elements de protecció presents a la xarxa viària del municipi per garantir la seguretat de motoristes i ciclistes, i evitar així possibles accidents amb barreres metàl·liques. El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una moció al respecte presentada per tots els grups municipals.

El text íntegre de l'acord és el següent:

"Dins les estadístiques d'accidentalitat i mortalitat respecte motoristes els darrers anys, tal com apunta l'Observatori de seguretat viària de Catalunya, ha crescut com una de les causes els accidents amb les barreres metàl·liques. Aquestes barreres de seguretat metàl·liques de doble ondulació sense protecció inferior representen un perill especialment per a motoristes i acompanyants, ja que deixen al descobert les columnes a les quals estan subjectades. En cas d'accident, col·lisió, derrapatge o sortida de la via, aquestes columnes representen un gravíssim perill d'impacte amb conseqüències de resultat mortal o bé de lesions cròniques de caràcter greu.

Avui en dia hi ha una varietat d'elements de protecció que ofereixen més seguretat i respostes per atendre aquesta problemàtica, com per exemple els de tipus ARA (Atenuadors d'impacte € sistema Great), planxa metàl·lica llisa contínua, planxa contínua de cautxú o barrera de formigó del tipus "New Jersey".

Aquesta iniciativa arrenca de diferents peticions de particulars i d'organitzacions representatives dels motoristes.

És per això que el Ple municipal proposa els següents acords:

1. Adaptar els elements de protecció presents a la xarxa viària del nostre municipi per garantir la seguretat dels motoristes i ciclistes.

2. Sol·licitar a les institucions titulars de vies interurbanes (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Ministeri de Foment) l'arranjament i adaptació de les barreres de protecció corresponents a les vies interurbanes al seu pas pel terme municipal de Mataró.

3. Traslladar el present acord a tots els Ajuntament del Maresme, per tal que s'adhereixin a la iniciativa d'adhesió de les barreres de protecció de la xarxa viària.

4. Comunicar aquest acord al Ministeri de Foment, al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i a l'Àrea d'infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona".