Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional del Teatre se celebra amb un cap de setmana ple d’activitats

Escoltar

El Dia Internacional del Teatre se celebra amb un cap de setmana ple d’activitats

Hi haurà actors amateurs, professionals, teatre de text, clown, poesia i circ

L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) ha organitzat un cap de setmana ple d’activitats per celebrar el Dia Internacional del Teatre que es commemora el divendres 27 de març. Hi haurà una activitat que forma part del programa d’actes per celebrar els 25 anys de l’Aula de Teatre, espectacles de circ i clown i una trobada d’alumnes de teatre de diferents municipis.


 

Els 25 anys de l’Aula de Teatre

 

El Teatre Monumental acollirà el divendres 27 de març, a les 19 h, “Els 25 de l’Aula...” en el qual els joves alumnes de l’Aula de Teatre i els membres del col·lectiu La Saca, l’escola de teatre de la Sala Cabañes, faran diferents accions per commemorar l’aniversari de l’escola municipal de teatre.

 

A l’acte també hi participaran exalumnes de l’Aula de Teatre que s’han professionalitzat. En acabar es llegirà el manifest del Dia Internacional del Teatre.

 

Espectacles professionals a càrrec de joves artistes

 

El Dia Internacional del Teatre compta enguany amb la presència de dos artistes joves que han revolucionat el panorama del circ i el clown actual.

 

Guillem Albà presentarà el seu espectacle “Sketchofrenia” després d’haver estat una de les sorpreses de la passada Fira de Teatre de Tàrrega. Dirigit per Jango Edwards, Albà transmet pura energia a través dels 35 personatges en els quals es transforma en aquesta obra. “Sketchofrenia” es podrà veure el dia 27 de març a les 21.30 h al Teatre Monumental. L’entrada és gratuïta.

 

I diumenge 29 de març, a les 19 h al Teatre Monumental, es podrà veure l’argentonina Alba Sarraute amb l’obra “Mirando a Yucali”. Sarraute va guanyar un premi revelació al Festival de Pallasses d’Andorra l’any 2007. L’espectacle que combina circ, poesia, cabaret i música en directe. El preu de l’entrada és de 6 €.

 

Aquests dos espectacles formen part del cicle Butaka Mataró i perquè Mataró forma part de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ.

 

GLAMT(our)

 

Durant el cap de setmana teatral també hi haurà una trobada de joves alumnes de teatre de les escoles municipals de Girona, Lleida, Andorra i Mataró sota el nom del GLAMT (our). Aquest cinquè intercanvi entre escoles és el punt de trobada entre professionals de l’ensenyament de les arts escèniques: un espai de reflexió a l’entorn del paper que han de jugar les escoles municipals d’arts escèniques.

 

Els alumnes de les diferents escoles de teatre arribaran divendres 27 de març a la tarda i treballaran tot dissabte i diumenge al matí barrejats en quatre grups a l’entorn de l’Òpera dels Tres Rals de Bertolt. El resultat d’aquest treball es presentarà davant el públic diumenge 29 de març a les 13 h al Teatre Monumental.