Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fàbrica de Can Gassol serà un centre de creació d’arts escèniques

Escoltar

La fàbrica de Can Gassol serà un centre de creació d’arts escèniques

Les obres tindran una durada prevista de 9 mesos

El Servei d’Obres de l’Ajuntament ha començat al llarg d’aquest mes d’abril els treballs previs i d’execució de les obres del nou equipament de Can Gassol on s’instal·larà un centre de creació d’arts escèniques.


 

L’àmbit de l’antiga fàbrica de Can Gassol està delimitat pels carrers de Floridablanca, d’Enric Prat de la Riba i de José Francisco Pacheco. Al juliol del 2007 es van enderrocar les naus principals del complex. Tot i això, s’ha conservat el pòrtic d’entrada, la tipologia de la façana i una part de la fàbrica que dóna al carrer d’Enric Prat de la Riba, on s’hi ubicarà el centre de creació escènica.

 

Està previst que aquest equipament estigui obert a formacions emergents i residències temporals de companyies escèniques professionals. Des de 2006, Art Trànsit Dansa és companyia resident a Mataró.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Construcciones, Aplicaciones y Refuerzos, SA i tenen una durada prevista de 9 mesos. El pressupost dels treballs és de 891.000 € IVA inclòs.

 

 

L’equipament

 

L’equipament tindrà 637 m2 útils. El projecte contempla la construcció d’una sala de treball amb terra flotant de 376 m2 i alçada suficient per possibilitar els assajos, aire condicionat, i llum natural però amb possibilitat de foscor total. També tindrà uns vestuaris, un despatx per treball de producció i un magatzem. Per tal de cobrir les prestacions de la pràctica de la dansa, el centre preveu una cabina tècnica i una petita sala informal de descans per als ballarins.

 

El projecte inclou la fusteria exterior de les façanes amb vidres dobles. A les sales destinades a la dansa, es col·locarà una tarima flexible específica, recoberta amb el tapís de dansa adequat.

 

També es preveu la reconstrucció de la façana que dóna al carrer d’Enric Prat de la Riba, tot recuperant les obertures de les finestres de l’antiga fàbrica.

 

La construcció del centre de creació d’arts escèniques està finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.