Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat atorga la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari 2008 a la Xarxa Sida i Món Local

Escoltar

La Generalitat atorga la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari 2008 a la Xarxa Sida i Món Local

L’Ajuntament de Mataró és membre actiu de l’entitat des del 2004

La Xarxa Sida i Món Local, de la qual Mataró és membre actiu des del 2004, és una de les entitats guardonades amb la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari 2008 que concedeix la Generalitat de Catalunya. La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, assistirà aquesta tarda a l’acte de concessió del guardó, que tindrà lloc a les 19.00 hores al Palau de Pedralbes. L’acte serà presidit pel president de la Generalitat, José Montilla.


Constituïda a l’Hospitalet de Llobregat al desembre de 2004, la Xarxa Sida i Món Local a Catalunya està integrada per diversos ajuntaments i consells comarcals, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, societats científiques i ONG de tot Catalunya, tots relacionats amb el VIH/sida. L’entitat té com a objectiu promoure la implicació del món local en l’abordatge present i futur de la infecció pel VIH/sida.

 

La Xarxa Sida i Món Local a Catalunya ha definit les bases per a un model comú d'intervenció comunitària d'àmbit local en matèria de VIH/sida a Catalunya, dóna suport als agents que intervenen en el món local per a l'aplicació d'aquest model d'intervenció i es planteja impulsar iniciatives que afavoreixin la sostenibilitat dels programes d'intervenció en VIH/sida.

 

 

La implicació de l’Ajuntament de Mataró

 

L’Ajuntament de Mataró es va adherir a la Xarxa al desembre de 2004, per acord del Ple municipal.

 

Al febrer de 2006, l’Ajuntament va organitzar la II Jornada Sida i Món Local a Catalunya, i al novembre del mateix any va aprovar el Pla d’Acció local contra el VIH/Sida.

 

 

La Medalla i la Placa Josep Trueta

 

La Medalla i la Placa Josep Trueta van ser creades pel Decret 310/1997, de 9 de desembre, amb la finalitat d'honorar les persones i les entitats que hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat. Corresponent al 2008, la Generalitat atorga la Medalla a 8 personalitats de l’àmbit de la salut, mentre que la medalla en forma de Placa ha recaigut en la Xarxa Sida i Món Local a Catalunya i en el programa Salut! de Televisió de Catalunya.