Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local posa en marxa el “Taller i circuit de la bicicleta” adreçat als escolars

Escoltar

La Policia Local posa en marxa el “Taller i circuit de la bicicleta” adreçat als escolars

L’objectiu és conscienciar sobre les conductes incíviques i de risc a la via pública

La Unitat d’Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local de Mataró ha iniciat avui l’activitat pràctica anual dirigida als alumnes de cinquè de primària dels centres educatius de la ciutat. L’activitat, que s’anomena “Taller i circuit de la bicicleta”, finalitzarà el 2 d’abril i té lloc al Nou Parc Central.


L’objectiu de l’activitat és fomentar l’adquisició de coneixements bàsics de normes, senyals, mecànica i elements de seguretat per a la identificació, reflexió i conscienciació vers les conductes incíviques i de risc en la conducció de la bicicleta.

 

Està previst que en aquesta edició hi participin 1.139 alumnes de 28 centres escolars diferents.

 

Aquesta classe pràctica es desenvolupa en tres parts:

 

En primer lloc, els alumnes reforcen els coneixements adquirits a classe amb un taller on s’explica la importància dels elements de seguretat d’una bicicleta: els frens, els pneumàtics, el casc i la utilització de llums i reflectants. En segon lloc, i a sobre de les respectives bicicletes, els nens i nenes han de demostrar les seves habilitats de conducció a través de diverses proves de frenada, equilibri i circulació en ziga-zaga. Per últim, els alumnes entren en un circuit que simula l’entramat de carrers d’una ciutat. Aquesta simulació inclou tots els elements del trànsit d’una ciutat com són els semàfors, els passos de vianants i altres senyals de circulació. És en aquest circuit, on els alumnes han de demostrar que són conductors responsables i segurs.

 

Els alumnes que participen amb èxit en aquesta activitat reben el “Carnet del bon o de la bona ciclista” com a prova del seu aprenentatge.

 

Programa d’Educació Vial, Prevenció i Civisme

 

Aquesta acció formativa s’inclou dins del Programa d’Educació Vial, Prevenció i Civisme que es porta a terme cada curs escolar amb la implicació de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Creu Roja, el Parc de Bombers de Mataró, Mataró Bus i l’Hospital de Mataró.