Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la convocatòria d’apagada lumínica a nivell mundial del dissabte 28 de març

Escoltar

Mataró s’adhereix a la convocatòria d’apagada lumínica a nivell mundial del dissabte 28 de març

Es mantindran apagats els llums ornamentals de 3 edificis i 8 rotondes

L’Ajuntament de Mataró s’adherirà a la convocatòria d’apagada lumínica que impulsa per demà dissabte, 28 de març, l’organització WWF España sota el lema l’Hora del Planeta. L’objectiu de la iniciativa és conscienciar les administracions, les empreses i la ciutadania en general sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

 

La campanya ja compta amb el recolzament de més de 1.800 ciutats d’arreu del món. A més, organismes supramunicipals com la Red Española de Ciudades por el Clima (FEMP), la Federació de Municipis de Catalunya o la Diputació de Barcelona han donat el seu recolzament. L’apagada està convocada a nivell mundial entre les 20.30 i les 21.30 hores.

 

A Mataró, l’Ajuntament secundarà la iniciativa mantenint apagats els llums ornamentals de 3 edificis públics –Ca l’Arenas, basílica de Santa Maria i església de Santa Anna– i de 8 rotondes: Porta Laietana, plaça d’Itàlia, plaça de Granollers, plaça de França, plaça de Josep Cusachs, rotonda del Rengle, plaça de Manuel Serra Xifra i, per últim, la rotonda que està situada entre el passeig de Carles Padros, la riera de Cirera i la riera de Figuera Major.

 

Aquests llums ornamentals no s’encendran demà al vespre a l’hora habitual, sinó que es mantindran apagats fins a les 21.30 hores, quan hagi acabat la convocatòria d’apagada lumínica.

 

Actuacions per impulsar l’eficiència energètica

 

L’Ajuntament ha dut a terme en els darrers anys diferents iniciatives vinculades a l’estalvi energètic. Així, ha introduït millores en l’enllumenat públic per augmentar-ne l’eficiència, actualitzant les instal·lacions i aplicant la telegestió, un sistema de control que permet modificar selectivament l’encesa i apagada dels punts de llum en funció de la lluminositat ambiental; reduir el temps de reparació d’avaries, i controlar els paràmetres elèctrics de cada quadre.

 

A més, Mataró s’ha adherit al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona. També revisarà aquest any la seva Agenda 21 per adaptar-la a les iniciatives de lluita contra el canvi climàtic i elaborarà un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible.