Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge obre el termini per presentar les sol·licituds pels habitatges públics de venda del carrer de Cosme Churruca

Escoltar

Prohabitatge obre el termini per presentar les sol·licituds pels habitatges públics de venda del carrer de Cosme Churruca

Són un total de 9 habitatges de venda amb protecció oficial en règim de preu concertat i s’adjudicaran tots ells amb plaça d’aparcament i quatre amb traster vinculat. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el proper dimarts 14 d’abril i finalitza el 15 de maig.

 

Es tracta d’un edifici que fa cantonada, situat al número 84-86 del carrer de Cosme Churruca, de planta subterrània amb garatge, local en planta baixa i tres plantes pis amb un total de 15 habitatges, dels quals 9 són de protecció oficial en règim concertat. Els 6 restants, PUMSA els destinarà al reallotjament de famílies afectades pels diferents processos urbanístics de la ciutat, i no entren en el procés d’adjudicació.

 

La construcció dels habitatges la promou l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA i la gestiona la societat municipal Prohabitatge Mataró.

 

Característiques dels habitatges

 

Els 9 habitatges amb protecció oficial són de venda. Les dues primeres plantes de l’edifici disposen de 6 habitatges, i la planta tercera en disposa de 3, tots d’entre 1 i 2 dormitoris i superfícies útils d’entre 36,58 m² i 57,15 m².

 

Tots els habitatges compten amb fusteria exterior d’alumini i vidre amb càmera d’aire, amb persianes corredisses d’alumini de llibret i paviment de terratzo i terra de marbre als espais comuns.

 

L’edifici disposa d’instal·lacions centralitzades de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció per terra radiant, mitjançant plaques solars amb suport de caldera de gas.

 

Preus

 

Els habitatges s’adjudiquen tots ells amb plaça d’aparcament i quatre amb traster vinculats, i els seus preus varien depenent de la superfície d’aquests tres elements.

 

Així, els preus dels habitatges concertats oscil·len entre 109.000 i 176.000 euros, els trasters entre 3.700 i 4.800 euros i les places d’aparcament, es troben al voltant dels 29.000 euros.

 

Criteris d’adjudicació

 

Per poder optar a un dels 9 habitatges protegits a preu concertat, s’ha de ser major de 18 anys en el moment de lliurar la sol·licitud.

 

Cap dels membres de la unitat familiar pot ser propietari d’un altre habitatge en l’àmbit de l’Estat espanyol, excepte si tenen problemes d’accessibilitat a l’habitatge de la seva propietat. La unitat familiar pot ser d’un únic membre.

 

A més, els sol·licitants han d’acreditar la residència a Mataró durant els darrers dos anys a la data del termini de la presentació de les sol·licituds. En cas que la persona hagi nascut a Mataró però no hi visqui actualment, s’haurà d’acreditar un empadronament continuat i ininterromput al municipi de 10 anys com a mínim.

 

El nivell màxim d’ingressos provinents per tots els conceptes de la unitat familiar no pot ser superior a 6,5 vegades l’IPREM (Indicador Públic de Rendes a Efectes Múltiples) i han de provenir bàsicament de les rendes de treball.

 

Els ingressos anuals de la unitat familiar no hauran de ser inferiors a un 10% del preu de venda de l’habitatge.

 

Informació, impresos i sol·licituds

 

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir i presentar a les oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, als centres cívics o a les oficines de Prohabitatge Mataró (carrer de Pablo Iglesias 63, 1ª planta, despatx 5) en horari de dilluns a dijous de 9 a 13h i de 16 a 18.30h, i divendres de 9 a 14h.

 

Les sol·licituds hauran de formalitzar-se amb el model oficial facilitat, i hauran d’anar acompanyades de la documentació acreditativa conforme es reuneixen els requisits de la convocatòria.

 

També es pot obtenir informació al Servei de Joventut de l’Ajuntament (Casal de Joves de plaça d’Espanya), al telèfon d’atenció ciutadana 010, al web www.mataro.cat i al web www.grup-pumsa.cat.

 

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, Prohabitatge Mataró farà una primera avaluació per seleccionar aquelles peticions que compleixin les condicions requerides, i seguidament s’exposaran les llistes d’admesos i exclosos amb el motiu de l’exclusió. Finalitzat el termini de sol·licituds, s’exposaran les llistes definitives a les oficines de Prohabitatge Mataró, a les Oficines d’atenció ciutadana, als centres cívics, al servei de Joventut (SIDRAL) i al web www.grup-pumsa.cat i  www.mataro.cat.

 

Totes les persones admeses seran convocades per assistir al sorteig dels habitatges davant notari.

 

Terminis i pressupost

 

Està previst que les obres dels habitatges concloguin durant el primer trimestre de 2010.

 

La inversió total prevista per PUMSA per a la construcció dels habitatges i l’aparcament és de 1,7 milions d’euros.