Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Hospital de Mataró inaugura una exposició sobre el Tub Verd

Escoltar

L’Hospital de Mataró inaugura una exposició sobre el Tub Verd

 


L’espai “MataróArt” de l’Hospital de Mataró acull una exposició sobre la gestió eficient de l’energia a través del Tub Verd. Gràcies a aquest projecte, el Consorci Sanitari del Maresme redueix les emissions anuals de CO2 en 372 TM i redueix el consum de gas en un 25 %. La mostra estarà en marxa fins al dia 2 d’agost.


 

El projecte d’eficiència energètica del Tub Verd va començar a donar servei a tot l’Hospital de Mataró l’any 2006. Des d’aleshores, s’utilitza per escalfar l'aigua calenta de dutxes i rentamans - Aigua Calenta Sanitària- tant del personal mèdic com dels pacients, així com per a la calefacció de tota la instal·lació.

 

 

Més sobre el Tub Verd

 

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents a la ciutat. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i evita les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.

 

A Mataró, el sistema Tub Verd Tub Verd té un recorregut de 13,4 km i subministra més de 9 milions de kWh a 14 equipaments de la ciutat. A més, aquest proper setembre està previst que arribi a tot el front de mar.

 

De fet, l’objectiu és subministrar anualment 43.910.000 kWh d’energia tèrmica, equivalent al consum anual de 7.000 famílies, i reduir les emissions de CO2 en 10.800 tones/any. Aquesta actuació té un efecte equivalent a plantar 2.500 noves hectàrees de bosc, una superfície similar a gairebé quatre vegades l’àrea urbana de Mataró.