Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMAC presenta la nova temporada d’arts escèniques amb propostes de teatre, música i dansa

Escoltar

L’IMAC presenta la nova temporada d’arts escèniques amb propostes de teatre, música i dansa

Can Gassol comença a funcionar amb el Cicle de Petit Format

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui la nova programació d’arts escèniques del primer trimestre de la temporada. L’activitat escènica torna aquest octubre al Teatre Monumental encapçalada per la Temporada Estable de Teatre i Dansa a més d’activitats familiars, concerts d’òpera, música clàssica, el pop rock de Pep Sala i concerts especials de corals de la ciutat. La novetat d’aquesta tardor serà l'inici d'activitats al nou Centre de Creació d’Arts Escèniques de Can Gassol, amb el Cicle de Petit Format.

 

 

Teatre i dansa d’octubre a desembre

 

Ramon Madaula, Julio Manrique, Clara Segura, Cesc Gelabert, Pep Cruz, Vicenta N’Dongo i Oriol Broggi són alguns dels protagonistes de la programació d’aquesta temporada de teatre i dansa del Teatre Monumental. El tret de sortida es donarà el 8 d’octubre amb “Coses que dèiem avui” de Neil LaBute, dirigida per Julio Manrique. El teatre tornarà al Teatre Monumental el 23 d’octubre amb una de les comèdies de l’any “Un déu salvatge” de Yasmina Reza, dirigida per Tamzin Townsend i interpretada per Ramon Madaula i Vicente Ndongo, entre d’altres.

 

La dansa arribarà el 13 de novembre amb una reposició de l’espectacle “Belmonte” de Gelabert-Azzopardi. El 26 de novembre “Natale in casa Cupiello” d’Oriol Broggi. Actrius com Clara Segura i Mar Ulldemolins s’encarregaran del tancament de la temporada el 18 de desembre amb la tragèdia grega ”Electra” dirigida i adaptada als nous temps per Oriol Broggi.

 

Com és tradició, aquests cinc espectacles comptaran amb les xerrades prèvies “Un cafè amb...”. Aquests cafès-tertúlia, que es faran a les 19 h al vestíbul del teatre, són l’ocasió per conèixer més a fons les obres de mans dels seus protagonistes. Amb l’espectacle “Belmonte” enlloc del cafè es podrà assistir a un assaig obert de la companyia i una petita tertúlia amb Cesc Gelabert.

 

Fora de la temporada estable, però dins d’aquesta programació escènica, el 15 d’octubre la companyia resident de la ciutat, Companyia Trànsit Dansa, presenta “Désir” una reflexió del desig i del món simbòlic que l’envolta.

 

Aquesta tardor escènica ve marcada per activitats familiars com “Ballem en família” amb la Companyia Trànsit Dansa (7 de novembre i 5 i 19 de desembre) i “Cantem en família” amb Gospelsons (12 de desembre) i 3 espectacles infantils dins la nova temporada de la Xarxa d’espectacles (a partir del 17 d’octubre).

 

 

La música, concerts i òpera

 

La música també tindrà un lloc important en la programació amb el concert de Pep Sala (2 d’octubre), les propostes conjuntes del Foment Mataroní i l’IMAC amb “Don Pasquale” (31 d’octubre) i “La Nova Orquestra Simfònica” amb l’actuació del tenor Josep Fadó (20 de novembre). A aquestes propostes musicals s’afegiran les actuacions de dues corals de la ciutat: el Cor Madrigalista que celebra el seu 35è aniversari (11 de desembre) i el concert de tardor de la Coral La Nota amb l’“Agrupació Musical del Maresme” (14 de novembre).

 

El 16 de novembre el Teatre Monumental acollirà la retransmissió en directe des del Gran Teatre Liceu de Barcelona de l’òpera “Lulú”, gràcies al projecte Anella Cultural. Aquest projecte és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal que busca intensificar l’ús de la xarxa com a instrument de difusió, producció i intercanvi cultural.

 

Pel que fa als abonaments, aquesta temporada hi ha hagut un increment de 27 carnets més respecte a la tardor passada. Amb la voluntat de millorar el servei del Teatre Monumental i respondre a les necessitats dels seus usuaris, aquesta temporada els abonats podran disposar d’una enquesta de satisfacció.

 

 

Un nou espai escènic: Can Gassol

 

Aquesta tardor, l’IMAC obrirà un nou espai escènic: Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques. Aquest centre acollirà d’octubre a desembre el Cicle de Petit Format i l’estrena dels guanyadors dels Premis a la Creació Escènica.

 

El Cicle de Petit Format vol impulsar la creació contemporània emergent mitjançant espectacles de nous llenguatges. Aquesta cicle estarà format per 3 espectacles: el primer serà “Volare” de Los dos Los (29 d’octubre), continuarà amb “El mal menor” de Los Corderos (19 de novembre) i finalitzarà amb “Experiencias con un desconocido show para tv” de Sònia Gómez (10 de desembre).

 

Can Gassol també acollirà l’estrena d’“El so del taronger” de Neil Harbisson i Moon Ribas, espectacle guanyador dels Premis a la Creació Escènica. Aquest és un projecte de l’IMAC amb el qual es vol donar suport a joves companyies de la ciutat per produir els seus espectacles, així com ajudar-los a entrar en el món professional.

 

Les entrades per als espectacles al Teatre Monumental es posaran a la venda a partir del 29 de setembre i es vendran a les oficines de l’IMAC de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h, així com pel servei de Tel-Entrada.