Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina aquest any més de 414 mil euros a projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

Escoltar

Mataró destina aquest any més de 414 mil euros a projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

332.539 € s’aporten al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L'Ajuntament destina 414.399,87 € a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis durant l’any 2010. Aquesta xifra representa el 0,7 % dels seus ingressos propis.Del pressupost total, 332.539,33 € s'aporten al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats, per fer aportacions a projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per entitats ciutadanes.
En total són 13 projectes, dels quals el projecte de suport a les estratègies de les organitzacions sindicals centroamericanes per a l’assoliment dels objectius de l’Organització Internacional del Treball que es duu a terme a Nicaragua, i el de suport educatiu, sociocultural i esportiu per als joves més desfavorits de Guinea Conakry són nous.A més, es destinen 33.900 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 29.900 € per organitzar diferents actes com conferències i la Nit de la Solidaritat, entre d’altres. La resta dels diners es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d'any es repartiran en projectes de cooperació.

 Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

 

A través del Fons Català se subvencionen projectes promoguts per entitats de la ciutat i altres promoguts directament pel Fons. La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

 

. Senegal: “Construcció i funcionament d’un centre social i comunitari a Kabrousse, 3a fase” Associació Amics de l’Escola Pia al Senegal / Association Education Solidaire. 21.150,41 €.

 

. Senegal: “Construcció d’un pou, distribució d’aigua i producció hortícola a Sandaga” Associació d’ajut Social i Cultural al Senegal. Sandaga” 42.098,58 €.

 

. Senegal: “Ampliació del projecte de reconstrucció de l’escola d’ensenyament primari d’Affiniam-Ziguinchor”. ANAFA / Los amigos de Ziguinchor / ADA. 3.206,80 €.

 

. Índia: “Construcció, manteniment i funcionament d’un centre d’acollida de nens al districte de Kurnool”. Haribala. Associació de Voluntaris de Kurnool. 25.529,34 €.. Mèxic: “Enfortiment de les capacitats organitzatives, productives i educatives per a les dones organitzades de MUSA”. Fundació Grup Tercer Món / La Selva / MUSA. Organización de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva. 49.700,69 €.. Equador: “Millora de les condicions de vida i defensa de la identitat de la població andina de Cotacachi”. Creu Roja Mataró / Creu Roja Catalunya / Creu Roja Equatoriana. 14.562,43 €.. Perú: “Promoció i Desenvolupament intel·lectual per a dones joves de la zona d’Ayaviri”. Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol / Associacio Musuq Illary. 35.433,97 €.

 

. Nicaragua: “Institut d’Habilitació i capacitació tècnica –IHFOCATT”. Fundació Josep Comaposada. Frente Nacional de los trabajadores. 38.207,92 €.. Nicaragua: “Suport a les estratègies de les organitzacions sindicals centroamericanes per a l’assoliment dels objectius de l’Organització Internacional del Treball”. Fundació Pau i Solidaritat/CUTH/UNDASPAD. 20.000 €.

 

. Nicaragua: “Salvando el Nido, Casa Comunal Boris Vega”. Col·lectiu de Teatre EPMA. Associació Catalana de Solidaritat amb Nicaragua i Centre-amèrica”. 19.225,59 €.

 

. Catalunya – Llatinoamèrica: ”Agenda llatinoamericana Mundial 2010. Projecte de campanya 2010”. Comissió de l’Agenda Llatinoamericana Mundial. 8.800 €.

 

. Marroc – Promoció de l’agricultura sostenible i desenvolupament rural a la Plana d’Izoughar”. Federació d’Associacions de Veïns./AIMC. 34.623,60 €.

 

. Guinea Conakry –” Suport educatiu, sociocultural i esportiu per als joves més desfavorits de Conakry. VOLS-Voluntariat Social/Associació Sant Francesc de Sales. 20.000 €.