Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza activitats per conscienciar sobre la violència vers les dones

Escoltar

Mataró organitza activitats per conscienciar sobre la violència vers les dones

Es faran xerrades, teatre, tertúlies, tallers, activitats esportives i cinefòrums

El proper 25 de novembre se celebra el Dia internacional contra la violència vers les dones. El Servei de Dona de l’Ajuntament i les diferents entitats que formen part del Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la dona han elaborat un programa d’activitats a l’entorn d’aquest dia per conscienciar a la població sobre aquesta problemàtica, prevenir-la i eradicar-la.


 

La violència masclista constitueix una de les manifestacions més extremes i visibles de la desigualtat de gènere entre dones i homes, atès que suposa una vulneració dels drets humans i un gran obstacle per a poder assolir la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament de la nostra democràcia. Ha de ser considerada i tractada com un problema social de primer ordre, mes enllà de la suma de casos individuals.

 

La prevenció, la sensibilització i el treball conjunt són imprescindibles si es vol acabar amb la violència masclista.

 

El programa d’activitats inclou les II Jornades sobre la violència masclista: els àmbits menys visibles de la violència adreçada a professionals, entitats i serveis dels diferents àmbits que treballen o tenen relació amb el tema. Les sessions tindran lloc l’11 i 12 de novembre a la Sala Auditori del TecnoCampus Mataró-Maresme.

 

 

Programa d’activitats

 

El programa, que s’allarga fins a l’1 de desembre i que s’adreça al públic en general, va començar el passat 2 de novembre amb l’exposició de l’Institut Català de les Dones: “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?,” i que es podrà veure fins al 17 de novembre al vestíbul de l’Ajuntament.

 

Les activitats organitzades inclouen xerrades, tallers, accions teatrals, tertúlies, activitats esportives i cinefòrums. I el mateix dia 25 de novembre a les 12 h es farà, com cada any, la lectura del manifest institucionaldavant de l’Ajuntament.  

 

Entre altres activitats, els dies 8 i 15 de novembre, el programa de Mataró Ràdio (89.3 FM) “Amb veu de dona” que s’emet dilluns a les 16 h, dedicarà íntegrament l’espai al tema de la violència amb la participació d’expertes i dones que han patit violència. També els joves s’han volgut afegir a la commemoració i dins l’espai “El Joves.TV” el 24 de novembre a les 21.15 h faran la tertúlia sobre “Què pensa el jovent de la violència de gènere?”.

 

El dissabte 20 de novembre a les 18 h a la plaça de Santa Anna tindrà lloc l’acte organitzat conjuntament per les diferents vocalies de dones. Es tracta d’una acció teatral que sota el títol “Teixint un món sense violència” pretén conscienciar sobre el tema a través del teatre social.

 

Així mateix, els joves que participen a l’Espai Jove de Rocafonda també han programat un partit de futbol contra la violència el dia 25 a les 18.45 h al Parc de Rocafonda i una sessió de cinefòrum el dia 26 a les 18 h al Centre Cívic Rocafonda amb la projecció de la pel·lícula ”El Bola”.

 

El dimarts dia 30 a les 19 h la Vocalia de Dones de Rocafonda oferiran una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “ No estàs sola, Sara”.

 

Finalitzaran les activitats el dia 1 de desembre amb la conferència “El paper de la dona als països del sud” a càrrec de la Fundació Olof Palme que es realitzarà a les 19 h a Can Palauet.

 

A més, al llarg de tot el curs escolar, s’ofereixen els tallers “Bon rotllo” que tenen com objectiu oferir eines de detecció i de reconeixement de situacions de violència masclista al jovent dels centres de secundària per tal de prevenir situacions de risc.