Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Set equipaments públics canviaran les calderes de calefacció per unes més eficients i ecològiques

Escoltar

Set equipaments públics canviaran les calderes de calefacció per unes més eficients i ecològiques

La millora afecta a cinc escoles i dos edificis municipals

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana la substitució de les calderes estanques de calefacció de set equipament públics de la ciutat per unes noves calderes de condensació que permeten millorar el rendiment energètic i reduir les emissions a l’atmosfera. El projecte s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de 4 setmanes. Han estat adjudicades a l’empresa Electricitat Boquet SL per un pressupost de 92.340,62 € (IVA inclòs).

 

Les actuacions afectaran a l’Escola La Llàntia, Escola Camí del Mig, Escola Germanes Bertomeu, Escola Rocafonda, Escola Torre Llauder, el Centre Cívic Molins i l’edifici El Carreró. La majoria d’aquests edificis conserva encara el sistema de calefacció original, que en alguns casos té més de vint anys. Es tracta de calderes de gas que amb l’ús continuat han perdut rendiment.

 

Les noves calderes proposades són generadors amb tecnologia de condensació d’alt rendiment que aprofiten la condensació dels fums per produir calor i que a la vegada redueixen el consum i les emissions de gasos a l’atmosfera. Aquest estalvi energètic es fa visible des del primer dia. Això és possible gràcies al gran rendiment dels nous generadors que supera en un 10-20% el de les antigues calderes.