Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres entitats mataronines creen el primer club esportiu format per persones discapacitades

Escoltar

Tres entitats mataronines creen el primer club esportiu format per persones discapacitades

L’Institut d’Esports hi ha donat suport tècnic i una subvenció de 5.100 €

El president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera, el president del Club Fem Esport Mataró (FEM), Carlos Sancho, acompanyat de 4 membres de la junta, la directora tècnica de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Àngels Solà, el gerent de la Federació Catalana d’Esports amb persones amb discapacitat física, Tomas Ruiz, i el gerent de la Federació Catalana d’Esports per a disminuïts psíquics (ACELL), Alexandre Angosto, van presentar ahir en roda de premsa el Club FEM (Fem Esport Mataró).Es tracta del primer club esportiu a Mataró format íntegrament per persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial. La Fundació el Maresme, el GIMM i la Fundació Suport són les tres entitats mataronines que han participat en la creació del club, que es constituirà com una entitat esportiva sense ànim de lucre amb la condició de club esportiu.
Un dels objectius principals del nou club és aglutinar un conjunt d’iniciatives esportives per a persones amb discapacitat a Mataró i Maresme, i permetre a aquestes persones trobar un recolzament a través de l’entitat.El Club FEM arrenca amb un centenar d’esportistes practicants de les diferents entitats i tindrà la seu social a l’Hotel d’entitats del Casal de la Nova Aliança. Les seccions esportives que acollirà inicialment seran les de boccia, slalom, natació, atletisme i altres disciplines esportives de la Fundació el Maresme, el GIMM i la Fundació Suport.La intenció però és anar incorporant noves seccions. Així mateix l’entitat restarà oberta a altres entitats d’atenció al col·lectiu de persones amb discapacitat del territori que puguin considerar interessant adherir-se al projecte.Els directius del club no descarten a mig termini iniciar contactes amb altres agents esportius per engegar seccions de persones amb discapacitat en esports arrelats a casa nostra, com l’hoquei herba o el bàsquet.

 


 

Suport de l’Institut d’Esports

 

L’IE, conjuntament amb el Servei de Benestar Social treballava des del 2008 per recollir les necessitats, interessos i l’oferta esportiva de les entitats de la ciutat que treballen amb persones discapacitades. Com a resultat d’aquesta tasca es va proposar a totes les entitats la intenció de crear un nou club que atengués totes aquestes necessitats detectades i aglutinés ofertes i esforços.

 

Aquest procés ha culminat finalment amb la creació del Club FEM per part de les tres entitats citades anteriorment.Durant tot aquest procés, l'IE ha donat suport i assessorament tècnic. A més, enguany, el Club FEM s'ha incorporat al Pla de Millora Esportiva amb el qual l'IE dóna suport a l'esport a Mataró.Mitjançant aquest pla, s'ha atorgat una subvenció econòmica de 5.100 €. L’IE manté a més una línia de treball constant amb el club amb reunions periòdiques, suport a les seves activitats i difusió de les activitats, tan en la seva vessant de lleure, com en la federada.

 

La creació d’aquest nou club està per tant en consonància amb la voluntat de l’IE, també expressada pels clubs d’atletisme de la ciutat i per la Comissió de Clubs d’Atletisme de Mataró, de promocionar la pràctica de l’atletisme per a tothom, així com de promocionar, difondre i donar suport a la practica esportiva adaptada a la ciutat.

 III Campionat de Catalunya d’Atletisme AdaptatPrecisament, el passat cap de setmana l’Estadi Municipal d’Atletisme va acollir el III Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat, que va aplegar 95 esportistes.Els organitzadors de la competició eren la Federació Esportiva Catalana per a Cecs i Deficients Visuals, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitats Física, el Centre Atlètic Laietània i l’Institut d’Esports de l’Ajuntament de Mataró.