Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cementiri de Les Valls tindrà un nou espai per dipositar les cendres dels difunts

Escoltar

El cementiri de Les Valls tindrà un nou espai per dipositar les cendres dels difunts

Un cub de marbre donarà pas a les restes cap a un dipòsit

El cementiri municipal de Les Valls estrenarà aquest any un nou espai per dipositar les cendres dels difunts. Amb aquest projecte, que l’Ajuntament va aprovar el passat 20 de gener per decret, aquest cementiri amplia les alternatives per a aquelles persones que optin per la incineració i desestimin fer ús d’altres opcions com els columbaris o els nínxols.

 

El nou espai estarà situat en una zona envoltada de pins a la qual s’accedeix seguint el passeig que comunica l’esplanada de l’edifici del crematori amb els nínxols del cementiri. El projecte preveu construir un cub de marbre blanc de Carrara, que tindrà unes dimensions d’1,20 x 1,20 x 1,20 m. Les cendres, sense l’urna, s’hi podran vessar a l’interior del cub, que connectarà amb un dipòsit compartit de formigó. D’aquesta manera, les restes no estaran en contacte directe amb el terreny.

 

Al cub s’hi accedirà a través d’una estora de paviment de granit antilliscant, de 2,40 m d’ample. A banda i banda de la mateixa s’inscriuran els noms dels difunts les cendres dels quals s’hagin dipositat al monument funerari.

 

Al mig d’aquesta estora s’alçarà un portal rectangular de 2,40 m d’ample i 4,80 m d’alçada, de ferro corten. Aquest portal és l’umbral simbòlic que s’haurà de traspassar per anar a dipositar les cendres.

 

Tot el conjunt estarà orientat cap a mar, creant un entorn acollidor que convida a la serenor i la reflexió.

 

Abans de l’inici dels treballs, el projecte ha de superar un termini d’informació pública d’un mes. Les obres tenen un pressupost de 32.981 € (IVA inclòs) i es preveu que estiguin enllestides 20 dies després del seu inici. La inversió anirà a càrrec de l’empresa concessionària de la gestió dels dos cementiris municipals de Mataró, Cementiris Metropolitans CGC SL.

 

La prestació del servei estarà vinculada al pagament de la taxa municipal corresponent, que es regula d’acord a les ordenances fiscals vigents i que per al 2011 és de 228,77 €. Inclou la inhumació de les cendres, la inscripció de les dades del difunt i el reciclatge de l’urna.