Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova una declaració institucional de condemna al doble atemptat a Noruega ocorregut divendres 22 de juliol

Escoltar

L’Ajuntament aprova una declaració institucional de condemna al doble atemptat a Noruega ocorregut divendres 22 de juliol

El Ple extraordinari que ha tingut lloc avui dilluns ha votat la urgència de convocar un altre Ple extraordinari per portar a aprovació una declaració institucional presentada per tots els grups municipals de condemna del doble atemptat succeït divendres passat a Noruega. La declaració institucional ha estat aprovada per unanimitat. Una vegada s’ha llegit el text s’ha fet un minut de silenci.


 

El text íntegre de la declaració és el següent:

 

“L’Ajuntament de Mataró expressa unànimement el rebuig i la condemna més enèrgica pel brutal assassinat de noranta-dues persones en un doble atemptat a Noruega i mostra la seva consternació davant la brutalitat del tiroteig contra els joves acampats a l’illa d’Utoya i l’explosió d’un cotxe bomba al centre d’Oslo.

 

El Consistori dóna tot el seu suport als ferits i manifesta també la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes i amb tots els ciutadans noruecs. Així com amb el primer ministre, Jens Stoltenberg, que va resultar il·lès de l’atemptat contra l’edifici governamental.

 

Així mateix, expressem la solidaritat de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró amb el partit laborista noruec, les joventuts del qual han estat, durant la celebració d’una convenció política, les víctimes del tiroteig a l’illa d’Utoya. Alhora que rebutgem contundentment la inacceptable intolerància d’accions que atempten contra la llibertat i el respecte, valors fonamentals de tota democràcia.

 

Per tot això, els grups municipals proposen al Ple l’adopció dels següents:

 

ACORDS:

 

Fer arribar el més sentit condol de la ciutat de Mataró al cònsol de Noruega per la tràgica mort en brutal atemptat de més de noranta persones a la ciutat d’Oslo i a l’illa d’Utoya el passat divendres 22 de juliol i oferir tot el seu suport als ferits, les famílies de les víctimes i a les autoritats”.