Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM aprova el seu pressupost per al 2012 amb una disminució del 10 % respecte aquest any

Escoltar

L’IMPEM aprova el seu pressupost per al 2012 amb una disminució del 10 % respecte aquest any

Incidir en la recuperació de l’ocupació local és la principal prioritat

El Consell de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va aprovar el passat 30 de novembre la proposta de pressupost de l’organisme autònom per al 2012, que puja a 3.796.830.85 €. Aquesta xifra representa una disminució del 10 % respecte al pressupost inicial de l’any 2011, que era de 4.219.241,60 €.


 

La disminució pressupostària es deu principalment a tres causes: la minoració prevista de les subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya, la disminució també de les subvencions de la Diputació de Barcelona, i la minoració de l’aportació municipal, que al 2012 serà de 23.466,73 € (2’61 %).

 

La proposta aprovada pel Consell de l’IMPEM s’elevarà al Ple municipal per a l’aprovació del pressupost consolidat de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms i empreses.

 

 

Prioritats

 

El pressupost de l’IMPEM per a l’any del 2012 posarà l’accent en les següents prioritats:

 

- Ocupació: s’adaptaran les polítiques ocupacionals al fort creixement de les demandes de persones desocupades, d’acord amb els agents socioeconòmics i de manera complementària a la feina del SOC, per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones i incidir així en la recuperació de l’ocupació local. A partir del gener, l’IMPEM actuarà com a Agència de Col·locació i Recol·locació acreditada pel SOC. Augmentaran les hores de formació ocupacional adreçades a persones desocupades com a conseqüència de l’augment de la subvenció dels cursos atorgats pel SOC.       

 

- Empresa: es fomentarà la internacionalització i la cooperació empresarial i es cercaran fórmules de cooperació públic - privat. Així mateix, es treballarà amb els objectius de combinar els serveis afegits de la nova indústria amb la indústria tradicional, aportant més serveis als polígons industrials, i de captar noves industries intensives en generació de llocs de treball.

 

- Comerç i promoció de la ciutat: es treballarà conjuntament amb les associacions de comerciants de la ciutat per equilibrar el model dual de comerç amb l’arribada d’El Corte Inglés. També es preveu revisar el model de mercats de marxants per tal que esdevinguin més competitius, així com millorar l’atractivitat dels mercats fixos. Es promouran les fires arrelades a la identitat de Mataró, es potenciaran les campanyes anuals de promoció de ciutat (Nadal i estiu) i es durà a terme el Pla de dinamització de la zona d’oci del Port de Mataró.