Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació de Municipis amb Transport Urbà celebra 10 anys

Escoltar

L'Associació de Municipis amb Transport Urbà celebra 10 anys

Està previst que la propera reunió de l'assemblea de l'ens tingui lloc a Mataró

Ahir, 21 de setembre, es van complir 10 anys de la creació de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i per celebrar-ho es va organitzar un acte a la localitat de Granollers, al qual van assistir l’alcalde de Mataró, Joan Mora,  i la regidora de Via Pública, Núria Calpe. A l’acte hi van participar alcaldes i regidors d’altres de les ciutats adherides a l’AMTU i més d’un centenar de personalitats del món de la mobilitat, entre elles el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i l’enginyer de Camins i Vocal del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports Jordi Julià.Mataró forma part de l'Agrupació de Municipis titulars del servei d’AMTU, que va constituir-se el 21 de setembre de 2001 a Granollers amb el suport de 15 municipis més. Els objectius d'aquesta associació són la defensa dels interessos de les ciutats que representen en el camp del transport públic, la promoció i millora d'aquest servei, i la seva coordinació amb la resta d'operadors i administracions responsables del transport públic de la Regió Metropolitana de Barcelona.


L’AMTU organitza anualment una assemblea per abordar les qüestions que més interessen als municipis adherits i està previst que la propera reunió tingui lloc al TecnoCampusMataró.

 

Els municipis adherits a l’AMTU es poden beneficiar del sistema tarifari integrat de l’ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona (que permet viatjar amb un únic títol en diversos mitjans de transport), amb l’estalvi econòmic que representa per a l’usuari. Mataró Bus, el servei de transport col·lectiu urbà municipal, està integrat en el sistema tarifari de l’ATM.

 

Josep Mayoral, president de l'AMTU i alcalde de Granollers va donar ahir la benvinguda a l’acte, durant el qual es va referir als motius que van portar a la creació de l'AMTU, amb 1’adhesió de 16 ajuntaments: “Volíem fer sentir la nostra veu en tot allò que feia referència al transport públic urbà i interurbà, i esdevenir un grup de treball per donar suport als ajuntaments en matèria de mobilitat. Avui som 67 municipis i 3 consells comarcals. Els municipis de l'AMTU freguem els 2 milions d'habitants, generem més de 444,5 milions de viatges en transport públic urbà, tenim una flota d'autobusos de 360 vehicles, 181 línies de transport urbà i fem 18 milions de quilòmetres a l'any”.Entre les fites assolides des de la seva creació, Mayoral va remarcar que s’han aconseguit “coses importants, com passar dels 0 milions d'euros que rebíem els ajuntaments per part de la Generalitat  per fer transport urbà a 7 milions d'euros. És un salt espectacular que ha permès una millora substancial en quantitat i qualitat. Encara insuficient, volem més, però està bé en temps tant complicats dir que hem avançat”.