Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà el dimarts 13 de desembre al Foment Mataroní una nova Marató de Donació de Sang

Escoltar

Mataró acollirà el dimarts 13 de desembre al Foment Mataroní una nova Marató de Donació de Sang

Com a novetat, per evitar esperes es podrà reservar llitera per Internet

Mataró tornarà a acollir una nova Marató de Donació de Sang. La iniciativa tindrà lloc al Foment Mataroní el proper dimarts 13 de desembre, de 10.00 a 22.00 h ininterrompudament.

 

La Marató de Donació de Sang està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní. La iniciativa l’han presentat avui en roda de premsa la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; la cap de promoció del Banc de Sant i Teixits, Gala Cortel; i el president de l’Associació de donants de sang del Maresme, Evarist March.

 

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. Com a novetat, per tal d’evitar aglomeracions i facilitar l’organització, es podrà fer la reserva prèvia de llitera a través de l’espai web www.donarsang.gencat.cat.

 

 

Jornada lúdica

 

Com ja és habitual, la Marató es convertirà en una jornada lúdica, amb sortejos, regals i activitats per a grans i petits, en col·laboració amb diferents establiments comercials i entitats. Així, es repartirà un obsequi als primers 200 donants, a càrrec de Perfumeries Mañach; se sortejarà un val per a un sopar al restaurant Les Mil i Una per a dues persones; un patchwork donat per & Didals i 10 entrades per a un monòleg de La Cova. A més, hi haurà un espai lúdic per a la mainada, un refrigeri i s’estan programant altres activitats.

 

La Marató de Donació de Sang tindrà presència a les xarxes socials, de manera que es podrà fer el seguiment de la jornada a Facebook  (grup Maratons Donació de Sang) i Twitter (MaratonsSang).

 

 

Qui pot donar sang?

 

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 kg o més i no haver patit hepatitis després dels 12 anys. No és necessari anar en dejú.

 

 

Banc de Sang i Teixits: únic banc de sang

 

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.

 

Segons dades del Banc de Sang, 1 de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió, i cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Per aquest motiu, cal donar sang amb regularitat: es pot donar sang cada dos mesos, els homes fins a 4 vegades a l’any, i les dones 3.

Abans de complir els 75 anys més del 70 % de la població necessitarà rebre sang o derivats. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones perquè se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.