Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la cloenda del cicle de passejades per a la gent gran “A cent cap als cent”

Escoltar

Mataró acull la cloenda del cicle de passejades per a la gent gran “A cent cap als cent”

Hi participen més de 2.000 persones de 45 municipis de CatalunyaAvui dimarts i demà dimecres 10 i 11 de maig tenen lloc al Parc Forestal les jornades de cloenda del cicle de passejades corresponent al curs 2010-11, amb la participació dels grups de gent gran dels 45 municipis. Tots ells estan inscrits al programa 'A cent cap als cent', que du a terme l'Àrea d'Esports de la Diputació des de fa deu temporades. La cloenda compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.


 

L'acte oficial de la clausura tindrà lloc avui 10 de maig cap a les 15.30 h al Parc Forestal, amb el corresponent lliurament dels diplomes de participació per part de l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs. També hi assistirà el president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera, i els alcaldes i regidors dels municipis participants en el cicle de passejades.

 

En aquests dos dies es preveu una participació de més de 2.000 persones, 50 de les quals són de Mataró i que formen part del programa municipal d’activitat fisica: 988 persones avui dimarts de 21 municipis i 1.105 persones el dimecres de 24 municipis. Els participants realitzaran activitats durant tot el dia. Al matí, es farà una caminada amb guies d’una durada de 3 hores, després tres activitats suaus: Tai-txi, Ioga i Qi gong i per últim abans de dinar un taller d'automassatge. A la tarda, està programada una activitat conjunta: Danses del món (popular, country in-line, Bollywood, sirtaki, txa-txa-txa, merengue,...).

 

Aquest cicle de caminades del programa “A cent cap als cent” pretén dinamitzar propostes adreçades al col·lectiu de la gent gran que presentin l'activitat física i l'exercici en general com una eina fonamental per a la millora de la salut; prevenir patologies físiques i psicològiques; i afavorir la cohesió de grups i les relacions interpersonals per tal de mantenir la seva qualitat de vida.

 

Al llarg de l’any els municipis participants, en grups de 4 o 5 organitzen passejades on es visiten els respectius municipis i al final de la passejada se celebra un dinar de comiat. Mataró, que forma part del cicle de passejades des del curs 2003-2004, com amfitriona va acompanyar els grups visitants per un tram del Camí del Nord, les Cinc Sènies i el front marítim i va acabar la jornada amb un dinar conjunt de comiat al Poliesportiu municipal Jaume Parera.