Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple promou que els menjadors de les escoles bressol municipals ofereixin aliments ecològics, de temporada i de proximitat

Escoltar

El Ple promou que els menjadors de les escoles bressol municipals ofereixin aliments ecològics, de temporada i de proximitatEl Consistori va aprovar per unanimitat en el Ple d’aquest mes de maig la proposta de resolució, presentada per la CUP, per tal que el servei de cuina de les escoles bressol municipals tingui especial cura en oferir aliments ecològics de temporada i de proximitat. El text es va aprovar amb una esmena de CiU en la qual instava a suprimir un paràgraf de la part expositiva de la proposta.


 

El text aprovat és el següent:

 

“Properament l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Mataró iniciarà el nou procés contractual per a la gestió de servei de cuina de les escoles bressol municipals amb un nou contracte de dos anys, ampliable a dos anys més.

 

Educar als infants en el consum de productes saludables i que respecten el medi ambient, és invertir en infants sans i conscienciats de garantir la sostenibilitat dels recursos.

 

Atesa la creixent sensibilització per part de famílies i escoles en referència al fet alimentari lligat a la qualitat de vida dels infants.

 

Atès que els aliments ecològics són més saludables perquè estan lliures de residus tòxics i per aquesta raó són assimilats correctament per l’organisme sense alterar funcions metabòliques.Atès que l’agricultura ecològica és la més respectuosa amb el medi ambient, doncs es col·labora amb la conservació de la terra, evitant la seva contaminació, no genera residus i ajuda a l’estalvi energètic. 

Atès que socialment cada cop es valoren més positivament els menjadors sostenibles tant ecològicament com econòmicament que incorporin aliments ecològics, de temporada i de proximitat.

 

Atès que l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) ha iniciat una campanya de promoció dels productes alimentaris de proximitat amb l’objectiu de fomentar el seu consum i ajudar els productors locals, on es reconeix que els aliments que es conreen a prop de casa nostra i ens arriben directament del pagès són frescos i saludables, conserven millor les qualitats organolèptiques (gust, olor, sabor) i el seu potencial nutritiu per a una dieta sana i equilibrada. I que des del Consell Comarcal del Maresme s’està portant a terme el programa “Productes de la Terra” amb gran ressò i acceptació i amb els mateixos objectius. I que programes de foment de consum de productes de Km 0 funcionen amb èxit ja a algunes escoles de la comarca.

 

És per aquests motius que el grup municipal de la CUP proposa que el Ple de l’Ajuntament de Mataró prengui l’acord següent:

 

1. Que el plec de condicions del procés contractual per a la gestió del servei de cuina de les escoles bressol municipals valori i puntuï de forma decisiva aquelles ofertes que incloguin aliments ecològics, de temporada i de proximitat”.