Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus participa en el programa Imagine 2012 que durà la creativitat catalana a Silicon Valley

Escoltar

El TecnoCampus participa en el programa Imagine 2012 que durà la creativitat catalana a Silicon Valley

Un alumne del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació és un dels dotze estudiants seleccionats per fer-hi una estada i presentar el seu projecte

Un grup d’emprenedors de Barcelona han posat en funcionament per segon cop el programa de creativitat IMAGINE, que té com a objectiu generar idees que canviïn el món i es desenvoluparà a Silicon Valley. El programa es durà a terme amb 12 participants de diferents edats que desenvoluparan les seves idees amb l'acompanyament d'experts de les empreses més avançades de Silicon Valley (Google, IDEO, etc.) i la mentorització de professors de la Universitat de Stanford. Un d’aquests 12 alumnes és Rafael Sánchez, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació que s’imparteix al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, a l’Escola Universitària del Maresme.


La segona edició d'aquest programa es durà a terme durant tot el mes de juliol a San Francisco i comptarà amb 12 participants escollits d’entre 1.000 candidats que s’han presentat a concursos d’emprenedoria organitzats per diferents empreses i universitats: Fundació Banesto, Fundació Inlea, EADA, Everis, EOI, PCTT, SPEGC i el TecnoCampus Mataró-Maresme. Els participants generaran idees de futur en tot tipus d'àmbits on es detectin problemes: des de projectes tecnològics a iniciatives socials. La base de coneixement dels projectes de la primera edició serà aportada per les empreses Everis, Coca-Cola, la Fundació Inlea i la Fundació del FC Barcelona.

 

Les idees generades es presentaran el 26 de juliol en un esdeveniment públic a San Francisco davant la comunicat d'inversors i emprenedors de Silicon Valley. Serà una exhibició de creativitat catalana en l'entorn amb més capacitat d'inversió en idees innovadores. L’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de San Francisco, Ed Lee. L'experiència dels 12 participants serà recollida en un llibre i un documental amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i divulgar les claus del sistema d'innovació de Silicon Valley, conegut per ser l'entorn de creació d'empreses amb més èxit del món.

 

IMAGINE es una iniciativa de Xavier Verdaguer, un emprenedor barceloní instal·lat actualment a San Francisco des d'on ha fundat l'empresa de roba intel·ligent Innovalley. El programa estarà dirigit per l'experta en creativitat Ariadna Mateu i comptarà amb el tutelatge dels professors Hugo Pardo Kuklinski, Eliane Guiu, Josep Maria Sánchez i d’una trentena de col·laboradors de Silicon Valley de Califòrnia.