Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 82 persones en situació d’atur gràcies al Pla d’ocupació i al programa “Treball als barris”

Escoltar

L’Ajuntament contracta 82 persones en situació d’atur gràcies al Pla d’ocupació i al programa “Treball als barris”

L’Ajuntament de Mataró ha contractat 82 persones en situació d’atur gràcies a la subvenció de 500.456,12 € del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, dins les convocatòries de plans d’ocupació ordinaris i del programa "Treball als barris". 


 

Aquesta contractació és efectiva durant sis mesos, des del 29 de desembre de 2011 fins al 28 de juny de 2012. Les persones participants tenen una jornada laboral del 70 %.

 

En aquesta convocatòria, a més del requisit d’estar a l’atur i inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya, s’ha exigit que les persones beneficiàries hagin esgotat la prestació o subsidi d’atur.

 

L’objectiu és millorar la situació laboral de col·lectius amb dificultats especials per accedir al mercat de treball. Per això, la major part de les persones contractades pertanyen a algun dels col·lectius que la normativa de la subvenció de plans d’ocupació prioritza, com són les persones que es troben en atur de llarga durada, les persones en risc d’exclusió sociolaboral, l’existència de responsabilitats familiars, la manca d'ingressos econòmics a la unitat familiar, o ser jove menor de 30 anys, entre d’altres.

 

Les persones contractades amb aquests plans reben una formació complementària per potenciar les seves competències professionals vinculades al lloc de treball i transversals, com ara saber afrontar una entrevista de treball, elaborar un currículum de forma adequada o millorar els coneixements a nivell ofimàtic. També rebran un seguiment personalitzat per a la seva inserció o reinserció en el mercat laboral abans de la finalitzat del contracte.

 

Les diferents ocupacions que desenvoluparan les 82 persones contractades dins els plans d’ocupació són les d’auxiliar administratiu/iva, dinamitzador/a digital, auxiliar d’inspecció, conserge mantenidor/a, dinamitzador/a comercial, dinamitzador/a social, informador/a de turisme, oficials i peons de jardineria, paleta, pintura i manteniment, tècnic/a auxiliar en prevenció de riscos laborals, i delineant.D’aquestes 82 persones, 9 d’elles s’han contractat gràcies a la subvenció del programa "Treball als barris", que es desenvolupa als barris de Cerdanyola, Rocafonda, Palau, lligada a la Llei de barris.En el marc dels plans d’ocupació ordinaris 2010 i 2011, l’Ajuntament ha contractat 220 persones desocupades.

 

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha dut a terme la gestió d’aquests programes que parteixen de la idea de què millorant l’ocupabilitat de les persones per mitjà de l’experiència laboral s’incrementen de forma substancial les possibilitats de retorn al mercat laboral.