Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró té a punt el dispositiu de prevenció per a la revetlla de Sant Joan

Escoltar

Mataró té a punt el dispositiu de prevenció per a la revetlla de Sant Joan

També s’ha organitzat un operatiu especial de neteja

L'Ajuntament de Mataró activarà demà a les 20.30 h el Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan, que està coordinat pel Servei de Protecció Civil. El dispositiu de prevenció aplega efectius de Bombers, el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), les ADF (Agrupació de Defensa Forestal), la Creu Roja, i voluntaris, tots coordinats a través de la xarxa RESCAT. També hi ha un dispositiu especial de reforç de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

 

El Pla Específic contempla les ubicacions de les fogueres, els llocs de venda de productes pirotècnics, les festes de carrer i les revetlles que han estat autoritzades per l’Ajuntament. Enguany s’han autoritzat 11 punts de venda de productes pirotècnics: sis casetes i cinc locals.

 

Hi ha 16 festes de carrer i revetlles sol·licitades i s’ha autoritzat una foguera al passatge de la Marina de Llevant amb el carrer de Sant Joan. La Policia Local i el Servei de Serveis i Manteniment supervisaran la preparació d’altres fogueres sense permís i retiraran els materials que puguin suposar perill.

 

 

Operatiu de neteja

 

La recollida de la brossa s’avançarà demà dissabte a les 15 h per evitar que aquest servei coincideixi amb la celebració de la revetlla.

 

Tot i que aquest any no s’ha organitzat cap revetlla a la platja, el Servei de Serveis i Manteniment reforçarà l’operatiu habitual de neteja de la sorra de les platges amb 20 operaris que se sumaran als cinc que hi treballen habitualment, a més dels 2 conductors de maquinària. Així, es vol garantir que les platges estiguin en òptimes condicions per tal que els banyistes puguin gaudir-ne diumenge, l’endemà de la revetlla. També s’ha previst un servei de neteja amb aigua per al passeig Marítim i els passos soterranis. L’operatiu entrarà en funcionament a les 6 h del matí del diumenge 24.

 

Diumenge també es reforça la neteja dels carrers a tota la ciutat, amb una desena d’operaris més a banda de la dotzena d’efectius habituals. Es farà una actuació especial als carrers on s’hi hagin celebrat revetlles i es procedirà a la retirada de les fogueres cremades.

 


 Revetlles amb precaució

 

L’Ajuntament recomana seguir els consells de protecció civil que difón la Generalitat a través del díptic “Revetlles amb precaució” per gaudir de la festa i, si malgrat tot, es produeix una emergència, cal trucar al telèfon 112.