Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1.162 ciutadans demanen ajuts al lloguer a través de Prohabitatge

Escoltar

1.162 ciutadans demanen ajuts al lloguer a través de ProhabitatgeEl passat 1 de juliol va finalitzar el període per tramitar les sol·licituds d’ajuts pel pagament del lloguer que poden sol·licitar les persones que tenen ingressos baixos i/o passen més dificultats econòmiques. Aquestes prestacions les atorga l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i a Mataró les gestiona Prohabitatge Mataró.


 

Durant aquesta convocatòria, Prohabitatge Mataró ha recollit 1.162 sol·licituds, de les quals 986 són noves i 176 són renovacions. A l’anterior convocatòria, l’any 2010, Prohabitatge Mataró va tramitar un total de 1.404 sol·licituds, de les quals es van acceptar 1.060, 94 van ser desfavorables i 250 no van ser acceptades per manca de pressupost. La reducció del número de peticions es deu a que, en la present convocatòria, la Generalitat ha establert criteris més restrictius, com ara que el preu màxim del lloguer per al que es demana l’ajut no pot superar el 600 € al mes i que els estrangers han d’acreditar fins a 5 anys de residència per poder-se acollir.

 

Es tracta d’ajuts per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, i van des d’un import mínim de 20 a 200 € al mes. Aquestes prestacions van destinades a les persones físiques residents a Catalunya que siguin titulars d’un contracte de lloguer d’un habitatge destinat a domicili habitual i permanent i que acompleixin els requisits establerts per llei.