Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues delegacions marroquines visiten Mataró per compartir experiències sobre diferents àmbits

Escoltar

Dues delegacions marroquines visiten Mataró per compartir experiències sobre diferents àmbits

La trobada tractarà sobre el rol de la dona, el comerç urbà i la promoció de ciutat

Mataró acollirà demà dijous una jornada de treball amb dues delegacions marroquines on es tractarà el rol de la dona al Marroc i les polítiques de l’Ajuntament a l’entorn del comerç urbà i la promoció de ciutat. La iniciativa està organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.


 

La jornada de Mataró s’emmarca en una iniciativa en la qual hi participen més de 10 municipis catalans que estan acollint diferents jornades de treball entre el 6 i el 10 de maig. Les trobades pretenen fer convergir els esforços dels diferents municipis que cooperen amb el Marroc cap a un projecte conjunt que promogui a la vegada la cooperació tècnica i tingui en compte el factor del codesenvolupament, implicant els col·lectius d’origen marroquí residents a Catalunya.

 

El programa de treball amb dues delegacions diferents d’autoritats locals i regionals de Tànger-Tetuan és el següent:

 

. Trobada entre municipis catalans i marroquins i el teixit associatiu local i col·lectius d’origen marroquí sobre el rol de la dona al Marroc, promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

 

09.30 h a 10.00 h. Benvinguda a la delegació a càrrec del regidor de Participació i Ciutadania, Joaquim Fernàndez, al CIRD –Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (carrer de les Tres Roques, 21).

 

10.15 h a 10.35h. Visita a la Vocalia de Dones de Rocafonda i breu presentació del projecte

Totes Plegades, Dones Compartint i Som Amigues.

 

10.40 h a 11.00 h. Visita al Centre Sant Pau de Càritas Interparroquial de Mataró i breu presentació dels projectes de dones.

 

11.00 h a 11.15 h. Visita al Centre Sant Pau Càritas Interparroquial de Mataró.

 

11.15 h a 11.30 h. Anada a peu fins a la Biblioteca Antoni Comas.

 

11.30 h a 13.15 h. Inici de la sessió de treball: Exposició per part de la delegació sobre les noves polítiques sobre el tema de paritat en el Marroc; Exposició de les polítiques d’igualtat i programes del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones a càrrec del cap del Servei de Família, Carlos Garcia.

 

13.30 h a 14.45 h. Dinar i trobada de les dues delegacions marroquines amb l’alcalde, Joan Mora.

 

 

. Trobada entre municipis catalans i marroquins per conèixer les polítiques de l’Ajuntament sobre el comerç urbà i la promoció de ciutat promogut per la Plataforma local Med-Marroc de la Diputació de Barcelona.

 

15.00 h a 15.15 h. Acollida i introducció institucional a càrrec del regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey.

 

15.15 h a 17.00 h. Presentació del projecte a càrrec de la directora de Promoció Econòmica, Mireia Ràfols, i el cap del servei de Promoció de Ciutat i Comerç, Àngel Remacha. Espai de debat.