Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El concert de Raimon és un dels actes estrella del segon semestre de l’Any Espriu i l’Any Punsola

Escoltar

El concert de Raimon és un dels actes estrella del segon semestre de l’Any Espriu i l’Any Punsola

Fins el 22 de febrer se succeiran actes ben diversos per conèixer millor els dos poetes en el centenari del seu naixementEl passat 21 de març començaven els actes de celebració de l’any Punsola i l’Any Espriu a Mataró amb una gran bateria d’activitats per conèixer més els dos poetes. Arribats a l’equador de la celebració, les dues comissions organitzadores, amb el suport de l’Ajuntament, proposen un seguit d’activitats ben variades fins al 22 de febrer del 2014.


El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, la representant de la Comissió Any Punsola, Laia Nonell, i els representants de la Comissió Any Espriu, Jaume Calsapeu i Antoni Pous, han presentat aquest migdia la programació a la Biblioteca Antoni Comas.

 

La segona part de la commemoració del centenari del naixement dels dos poetes comença aquest cap de setmana, del 20 al 22 de setembre. Divendres 20, a les 20 h, a Can Palauet, s’inaugura l’exposició “Espectres al laberint grotesc”, una videinstal·lació a càrrec de l’artista mataroní Jordi Cuyàs que mostra amb personatges animats alguns dels protagonistes de les obres de Salvador Espriu. Dissabte 21 el protagonista serà Josep Punsola amb la lectura de poemes sota el nom de “Punsoliana”, que es farà a partir de les 18 h al Pati del Casal de Sant Josep. Els actors mataronins Joan Pera, Clara de Ramon, Carles Maicas i Mia Castellví llegiran poemes de Punsola.

 

Fins a inici del 2014 se succeiran rutes literàries, conferències per conèixer diferents aspectes dels poetes, exposicions, recitals poètics, lectures dramatitzades, espectacles teatrals, musicals i de dansa.

 

Josep Punsola, a més de poeta, era un amant de la muntanya i va ser guionista d’algunes pel·lícules sobre aquesta temàtica que va signar conjuntament amb Enric Fité. Al novembre es faran tres projeccions a la seu de la Unió Excursionista de Catalunya a Mataró per poder veure aquests films i comentar-los.

 

Són diversos els espectacles i concerts que s’han produït expressament per a celebrar aquests aniversaris com és el cas del concert del Cor Ciutat de Mataró sobre Espriu (30 de novembre), l’espectacle de dansa “Ballant Espriu” (19 de novembre) dirigit per Toni Grané i Núria Serra o l’espectacle de música i poesia “Espriu, Punsola i +” a càrrec de Dídac Rocher que es podrà veure a la Biblioteca Pompeu Fabra el 26 de novembre.

 

Aquest últim tram de la celebració de l’Any Punsola i l’Any Espriu viurà un acte molt especial: el retorn del cantautor Raimon a Mataró el dia 13 de desembre al Teatre Monumental. El cantant de Xàtiva oferirà un homenatge a Salvador Espriu amb una selecció de les “Cançons de la roda del temps”, sense renunciar als seus clàssics. Les entrades es posen a la venda el dia 1 d’octubre a les oficines de la Direcció de Cultura i al servei Telentrada de Catalunya Caixa.

 

Durant el mes de novembre diversos restaurants se sumaran a la celebració tot oferint fricandó en homenatge a l’Any Espriu.

 

L’Any Punsola es clourà el 22 de gener del 2014, mentre que l’Any Espriu ho farà el 22 de febrer.

 

Les dues comissions organitzadores dels actes estan integrades per diferents entitats de la ciutat. La comissió de l’Any Punsola la composen l’Associació de veïns de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí, Cinema Rescat, Club d’Opinió Jaume Llavina, família de Josep Punsola, Grup d’Història del Casal, Hotel Elèctric, LlegimiPiulem, Llibre Viu, Òmnium Mataró-Maresme, Planeta Lletra i Unió Excursionista de Catalunya. La comissió de l’Any Espriu està formada per el Club d’Opinió Jaume Llavina, Foment Mataroní, LlegimiPiulem, Òmnium Mataró-Maresme i Sala Cabanyes. En aquesta comissió també col·laboren el col·lectiu CAPS.A. i l’Escola Municipal de Música de Mataró.