Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Juny Associatiu reflexiona sobre la importància de la comunicació per a les entitats

Escoltar

El Juny Associatiu reflexiona sobre la importància de la comunicació per a les entitats

Inclou una desena d’actes per conèixer experiències de les associacions

Amb la premissa de difondre bones pràctiques comunicatives i de donar eines útils a les entitats per comunicar més i millor, l’Ajuntament de Mataró, juntament amb altres gestors i entitats, ha programat aquest any una desena d’actes sota el paraigua del Juny Associatiu. Si bé el juny de l’any passat es va dedicar a la solidaritat –amb el Juny Solidari–, enguany es vol destacar la importància de la comunicació per donar-se a conèixer, ja sigui per captar recursos o socis o bé per estar present i ser reconegut.

 

El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, acompanyat per Jaume González, de Càritas Interparroquial, i Ramon Salicrú, de la Fundació privada Grup tercer Món Mataró, com a representants de les entitats que formen part del Grup organitzador, han presentat aquest matí la programació del Juny Associatiu. El programa concentra els actes entre el 13 de juny i el 6 de juliol, i inclou també la Nit de la Solidaritat, que tindrà lloc el 28 de juny, i la Jornada inicial del Pla de millora de les entitats, que s’emmarca en el desenvolupament del Reglament de Participació i ha de donar lloc a un projecte compartit pel futur del teixit associatiu, que tancarà el programa el dia 6 de juliol.

 

Les activitats del Juny Associatiu tindran presència a les xarxes socials mitjançant Facebook (participaciomataro) i Twitter: @ParticipaMataro #JunyAssociatiu

 

El Juny Associatiu està organitzat per l’Ajuntament juntament amb el Grup Promotor, i amb gestors i organitzacions com CLACK Produccions, CLARABOIA Audiovisuals, SCCL, Dones Reporteres de Mataró, i el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. També compta amb la col·laboració d’Espai Cultural El Públic, Foment Mataroní, Fundació privada Grup tercer Món Mataró, Casal de barri de les Esmandies, Fundació Iluro, la Diputació de Barcelona, i moltes d’altres entitats i organitzacions que, d’una manera o altre, han aportat coneixements i recursos en la programació del Juny Associatiu.

 

 

Activitats programades

 

Dijous 13 de juny

Taller d’audiovisuals: planifica i pensa el vídeo de la teva entitat.

Centre de formació permanent Tres Roques (Pl. Canigó, 7 - c. Tres Roques), de 19 a 21h

Inscripció gratuïta al taller a l’adreça participacio@ajmataro.cat.

 

Divendres 14 de juny

5 anys del col·lectiu Dones Reporteres de Mataró, que realitza el programa de Mataró Ràdio “Amb veu de dona”.

Centre Cívic del Pla d’en Boet (C. de Juan Sebastián Elcano, 6) a les 19h

 

Dimarts 18 de juny

Experiències de vídeos associatius: mostra de vídeos realitzats per les entitats de la ciutat.

Bar El Públic (C. d’en Xammar, 6 bis), a les 19h

 

Dimecres 19 de juny

Experiències de vídeos associatius

Foment Mataroní (C. Nou, 11), dues projeccions a les 10 i a les 18h

 

Dijous 20 de juny

Experiències de vídeos associatius

Cafè “la Selva” del Centre de Solidaritat i Cooperació “la Peixateria” (C. de Barcelona, 50), dues projeccions a les 10 i a les 19h

 

Divendres 21 de juny

Cloenda formació Wordpress: Es visualitzarà el nou Portal de les Entitats i es realitzarà la píndola formativa sobre "La importància de les xarxes socials dins del pla de comunicació de les entitats".

Centre Cívic del Pla d’en Boet (C. de Juan Sebastián Elcano, 6), a les 19h

 

Dimarts 25 de juny

Taula d’experiències comunicatives: es presentaran les experiències en comunicació de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, la Colla castellera Capgrossos de Mataró, la Creu Roja, l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies i els Equips de suport per a Mataró.

Casal de barri de les Esmandies (Rda. de Leopoldo O’Donnell, 94), a les 19h

 

Dimecres 26 de juny

Xerrada “La Comunicació associativa i els mitjans de comunicació”: amb la participació de Sílvia Cóppulo, periodista i presentadora del programa “El suplement” de Catalunya Ràdio, i professora de la UB; Carles Prats, periodista i conductor del telenotícies Migdia de TV3, ex corresponsal a Brussel·les i París; i Saül Gordillo, periodista i cap de continguts digitals d’El Periódico de Catalunya, exdirector de l’Agència Catalana de Notícies. Moderat per M. Lluïsa Aranaz, presentadora del programa “Viu la vida dia a dia”, de Mataró Ràdio.

Biblioteca Antoni Comas (Prat de la Riba, 110 - antic Escorxador), a les 19h

 

Dijous 27 de juny

Taller de Comunicació 2.0: Com treure tot el suc de la comunicació digital des d'una associació.

Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5), de 18:30 a 21h

Inscripció gratuïta al taller a l’adreça participacio@ajmataro.cat

 

Divendres 28 de juny

16a Nit de la Solidaritat, projectes de cooperació i sensibilització 2012

A la Sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61), a les 20 h

L’acte inclourà la conferència “Integració de la comunicació al desenvolupament”, a càrrec de Rita Marzoa, periodista i directora del programa “Solidaris” de Catalunya Ràdio. Actuarà el grup Tuparik Xaobs.

 

Dissabte 6 de juliol

Jornada inicial d’elaboració del Pla de millora per a entitats, amb l’objectiu de definir estratègies i línies de treball per fomentar l’associacionisme a la ciutat. A la jornada es presentaran els resultats d’un diagnòstic elaborat a partir d’un qüestionari que les entitats poden respondre fins al 28 de juny.

Centre Cívic del Pla d’en Boet (C. de Juan Sebastián Elcano, 6), de 10 a 14h

Inscripcions a la jornada a l’adreça participacio@ajmataro.cat o bé trucant al 937022845 abans del 28 de juny de 2013. 

 

A totes les activitats del Juny Associatiu es farà recapte d’aliments per a la campanya de Creu Roja de Mataró “Aliments per a la Solidaritat”. Es necessiten galetes, llet i especialment llet de continuació infantil.