Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El secretari general d’Universitats aposta per la generació de coneixement com a eina contra la crisi

Escoltar

El secretari general d’Universitats aposta per la generació de coneixement com a eina contra la crisi

Antoni Castellà participa en el cicle de conferències sobre Economia al TecnoCampusEl secretari general d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha participat avui en el cicle de conferències sobre Economia que organitza l’Escola Universitària del Maresme al TecnoCampus.


 

Antoni Castellà, que és llicenciat en direcció i administració d'empreses i màster en administració d’empreses per ESADE, ha repasat els punts forts i els dèbils del sistema universitari català, per concloure que la generació de coneixement és l'eina més forta que tenen les economies desenvolupades per sortir de la crisi actual. Entre els punts forts, ha destacat que "Catalunya genera 10 vegades més de contingut científic del que li tocaria per volum de població", cosa que, segons ha dit, la converteix en un "oasi en el sud d'Europa".

 

El secretari general ho ha atribuït a l'organització del sistema, amb estructures flexibles capaces d'atreure talent, i a l'existència d'infraestructures punteres. Pel que fa a les universitats catalanes, Castellà ha destacat que "no en sobra cap", si bé ha apuntat que caldran reformes en el funcionament -i en aquest punt ha tornat a elogiar el model de govern del TecnoCampus- i en el mapa de titulacions.

 

Durant la presentació del conferenciant, la directora de l'Escola Universitària del Maresme, Montserrat Vilalta, ha destacat la passió de Castellà en la tasca de repensar el model universitari català.

 

La propera conferència del cicle de conferències d’Economia tindrà lloc el proper dilluns, 22 d’abril, i anirà a càrrec del catedràtic de la Universitat de Barcelona i exconseller de finances, Antoni Castells.