Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants sahrauís participants a les colònies d’estiu arriben a Mataró

Escoltar

Els infants sahrauís participants a les colònies d’estiu arriben a Mataró

Els nens i les famílies acollidores van ser rebuts ahir a l’AjuntamentEl regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, va donar la benvinguda ahir a la tarda als infants sahrauís que passen l’estiu a Mataró i a les seves famílies acollidores. A l’acte, que es va celebrar a les 18 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, també hi va assistir la presidenta de l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró, Montse Guardiola.


 

Mataró acull aquest any 15 infants provinents de les ciutats de Dajla, Smara, Ausserd i El Aaiún (Sàhara Occidental), dels quals 12 van arribar el dissabte 29 de juny i el dimecres 3 de juliol. Les colònies dels infants sahrauís es porten a terme promogudes a través del conveni entre l’Ajuntament de Mataró (Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania) i l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.

 

Les colònies, que porten el lema de “Vacances en Pau”, estan adreçades a nens i nenes de 8 a 12 que durant els mesos de juliol i agost són acollides per famílies de Mataró que es fan càrrec de totes les seves despeses.

 

L’objectiu d’aquestes colònies és donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants sahrauís i els catalans, alhora facilitar l’accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants que arriben que ho necessitin i donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

 

A Mataró, les colònies sahrauís es van iniciar l’any 1996, organitzades directament pel consistori. En acabar l’estada, aquest va animar les famílies acollidores a constituir-se en una delegació de l’Associació catalana d’amics del poble sahrauí a Mataró, qui les organitza des d’aleshores, amb el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament.

 

Al llarg de l’estada s’organitzen activitats conjuntes perquè tots els nens acollits i les famílies puguin compartir experiències. El sopar d’acomiadament de tots els participants es farà el 26 d’agost i el 29 els infants retornaran als seus llocs d’origen.