Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contractarà 24 persones més en situació d’atur

Escoltar

L’Ajuntament contractarà 24 persones més en situació d’atur

Comença la preselecció dels candidats d’aquest nou programa mixt de Treball i Formació específic per a persones que perceben la Renda Mínima d’Inserció

L’Ajuntament de Mataró ha començat la selecció de les persones que podran acollir-se a un nou programa especial de Treball i Formació, promogut pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, destinat a donar feina a persones en situació de desocupació i perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI).


Aquest programa permetrà a l’Ajuntament contractar 24 persones en situació d’atur perceptors de la RMI i preseleccionades per l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, que se sumen a les 63 persones que l’Ajuntament contracta enguany en el marc d’un primer programa genèric anomenat programa mixt Treball i Formació.

 

Els perfils que se seleccionen ara són per a contractar durant 6 mesos 10 conserges mantenidors i 14 peons de jardineria.

 

Específic per a perceptors de la Renda Mínima d’Inserció

 

L'objectiu d’aquest programa específic és afavorir la inserció laboral, millorar l'ocupabilitat i prevenir les situacions d’exclusió social de les persones aturades, en especial les perceptores de la Renda Mínima d’Inserció.

 

Les persones destinatàries d’aquest programa han de tenir experiència laboral anterior, han d’estar inscrites a l’oficina de treball com a demandants d’ocupació, tenir càrregues familiars i una edat compresa entre 25 i 60 anys. Es prioritzaran les persones que tinguin alguna d’aquestes característiques a part de les anteriors:

 

- El menor temps que resti per a esgotar el període màxim de cobrament de la Renda Mínima d'Inserció.

- Edat entre 40 i 55 anys

- Famílies monoparentals

- Famílies amb 2 o més fills a càrrec.

 

A través d’aquest programa l’administració local ofereix un contacte laboral per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social durant 6 mesos a jornada completa. A més, garanteix a les persones seleccionades fins a 30 hores de formació d’assistència obligatòria durant la seva jornada laboral. 

 

El salari a percebre per les persones beneficiàries d’aquest programa serà de 850 € al mes, més les corresponents pagues extres.