Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova la cessió de l’edifici de la plaça dels Bous a la Fundació El Maresme

Escoltar

L’Ajuntament renova la cessió de l’edifici de la plaça dels Bous a la Fundació El Maresme

Els espais que ara l’entitat no utilitza se cediran temporalment al Consorci de Normalització Lingüística

L’Ajuntament de Mataró ha renovat a la Fundació El Maresme la cessió en precari de l’edifici ubicat als números 3-5 de la plaça dels Bous, on l’entitat té seu social i desenvolupa part dels seus serveis. L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui les signatures del contracte de cessió i d’un conveni entre l’Ajuntament i la Fundació El Maresme per regular l’ús que es preveu donar a l’edifici en els propers anys.

 

El president de la Fundació, Josep Morgades; el regidor d’Administració i Atenció a la ciutadania, Ramon Reixach, i el regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Política Lingüística, Cultura i Relacions Institucionals, Joaquim Fernàndez, han signat els documents. El passat 3 d’octubre, el Ple municipal va aprovar per unanimitat tant la cessió com el conveni.

 

La Fundació El Maresme promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de Mataró i Maresme. La construcció de l’edifici de la plaça dels Bous es va finançar amb recursos de la Fundació i aportacions de particulars, famílies, entitats i administracions, entre altres, i es va inaugurar al 1978. L’immoble es va construir en sòl municipal mitjançat la cessió d’un dret de superfície que ara s’havia extingit.

 

Actualment, la Fundació desenvolupa a l’immoble els següents serveis: servei d’orientació, assessorament, diagnòstic i tractament; formació per a la inserció laboral; servei d’acolliment residencial, habitatges assistits i centre de dia; activitats de dinamització cultural; social, esportiva i de lleure; serveis centrals; àrea d’innovació i noves tecnologies. La posada en marxa del Centre d’Educació Especial L’Arboç ha deixat sense ús algunes de les dependències. Tot i això, l’entitat projecta reconvertir en el futur tot l’edifici en una Llar Residència-Respir, com a servei d’ajut a les famílies que temporalment no poden atendre la persona amb discapacitat que tinguin a càrrec (davant, per exemple, una malaltia o ingrés hospitalari).

 

El nou contracte implica la renovació de la cessió gratuïta d’ús en precari que permet a la Fundació El Maresme seguir desenvolupant la seva activitat. D’altra banda, mentre no es pugui materialitzar la Llar Residència, el conveni preveu que l’Ajuntament cedirà de forma temporal al Consorci per a la Normalització Lingüística del Maresme els espais de l’edifici no utilitzats.