Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró prepara la festivitat de Tots Sants amb la novetat d’una visita guiada al Cementiri dels Caputxins

Escoltar

Mataró prepara la festivitat de Tots Sants amb la novetat d’una visita guiada al Cementiri dels Caputxins

Els dos cementiris municipals amplien horaris i Mataró Bus perllonga la línia 3

Mataró ja té a punt el dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants, que suposa una major afluència de visites als dos cementiris municipals.

 

Des de divendres 25 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre els cementiris dels Caputxins i de Les Valls amplien el seu horari habitual i obriran al públic de 8h a 18h, enlloc de fer-ho de 9h a 17.30h. També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris es reestructuren de la següent manera:

 

- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obrirà de 9 a 13h el divendres 25, el dilluns 28, dimarts 29, dimecres 30 i dijous 31. Els caps de setmana del 26 i 27 d’octubre i del 2 i 3 de novembre ho farà de 10 a 14h, i el divendres 1 de novembre obrirà de 8 a 18h.

 

- L’oficina del Cementiri de Les Valls obrirà de 8 a 18h el divendres 25 i també de dilluns 28 a divendres 1 de novembre. Els caps de setmana del 26 i 27 d’octubre i del 2 i 3 de novembre ho farà de 10 a 14h.

 

També està previst un reforç dels serveis de brigada i neteja tant el dia de Tots Sants com durant els dies previs i posteriors. Com és habitual, els serveis funeraris se suspenen l’1 de novembre.

 

Als entorns dels dos cementiris s’instal·laran parades de venda de flors. Enguany hi haurà 11 parades al Cementiri dels Caputxins i 2 parades al Cementiri de Les Valls.

 

 

Reforç de la mobilitat

 

Mataró Bus allargarà el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri.

 

Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

 

L’Ajuntament també habilitarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles. Aquesta parada funcionarà el dijous 31 d’octubre i el divendres 1 de novembre, de 8 a 21h.

 

 

Visita guiada i concert

 

Com a novetat aquest any, el proper diumenge 27 d’octubre a les 12h tindrà lloc una visita guiada al Cementiri dels Caputxins que permetrà descobrir els secrets, curiositats i fets històrics que amaga aquest equipament municipal. La visita serà dirigida pel periodista i historiador Manuel Cusachs, coautor junt amb el fotògraf Ramon Manent del llibre “Cementiri dels Caputxins”, que es lliurarà com a obsequi als assistents. El punt de trobada és la zona de panteons del cementiri.

 

Per cinquè any consecutiu també s’obrirà la capella del Cementiri dels Caputxins per acollir una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró i de l’Escola de Música El Carreró. L’actuació tindrà lloc divendres 1 de novembre a les 11h.

 

Les dues activitats són gratuïtes i estan organitzades per Cementiris Metropolitans.

 

 

Venda de castanyes

 

Les dates properes a Tots Sants coincideixen amb la instal·lació de les parades de venda de castanyes. Aquest any s’instal·len 22 parades a Mataró, autoritzades per l’Ajuntament, que poden vendre els seus productes en el període comprés entre el 12 d’octubre al 31 de gener.