Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una alumna de l’EUM, seleccionada per participar en el programa Yuzz pel seu projecte d’emprenedoria social

Escoltar

Una alumna de l’EUM, seleccionada per participar en el programa Yuzz pel seu projecte d’emprenedoria social

Rebrà assessorament per tirar endavant un programa que permet a les persones sordes viatjar sense barreres comunicativesL’alumna de l’Escola Universitària del Maresme Sara Giménez ha estat seleccionada entre els projectes del programa YUZZ, impulsat per la Fundació Banesto per donar suport als joves emprenedors amb idees de base tecnològica. Aquest reconeixement se suma al 1er premi d’emprenedoria social obtingut en la Start Up Weekend celebrat a Burgos el novembre, i a la selecció per al programa Think Big de la Fundació Telefónica.


 

Sara Giménez és estudiant de la doble titulació d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure, que s’imparteixen a l'Escola Universitària del Maresme. En l’assignatura “operacions i processos”, que imparteix el professor Jordi Ollé, va presentar el projecte, que va batejar com a “Prometteo”.

 

El projecte d’aquesta estudiant consisteix en una xarxa social i una aplicació per a Android i Iphone que permetrà a persones sordes viatjar sense barreres comunicatives. “És un software, basat en vídeos en la llengua de signes, que permet fer rutes per la ciutat”, apunta Giménez, que afegeix que el programa permetrà també fer reserves en establiments accessibles per a aquestes persones. “Són més de 660.000 les persones sordes a Europa que es comuniquen amb la llengua de signes”, explica l’estudiant.

 

Gràcies a aquests reconeixements, el projecte rebrà un impuls basat sobretot en un assessorament personalitzat. “El programa Yuzz és molt interessant perquè proporciona una formació intensiva”, apunta Giménez. I pel que fa al Think Big, de la Fundació Telefónica, permetrà a l’estudiant començar a rebre ajuda per desenvolupar el projecte gràcies a la formació que s’impartirà a Madrid el mes de febrer. Abans, el proper 28 de gener, Sara Giménez serà una de les convidades en el Barcelona Loves Entrepeneurs, en el qual explicarà el seu projecte.