Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Mas-Colell destaca l’aposta del TecnoCampus per l’emprenedoria i la internacionalització

Escoltar

El conseller Mas-Colell destaca l’aposta del TecnoCampus per l’emprenedoria i la internacionalització

El titular d'Economia i Coneixement de la Generalitat visita la ciutat

El conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha visitat aquest matí el TecnoCampus acompanyat de l’alcalde de Mataró, Joan Mora; el president del TecnoCampus, Miquel Rey; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals; i el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. Mas-Colell ha pogut conèixer de primera mà els projectes d’emprenedoria i internacionalització, que segons ha apuntat són ara “els principals reptes del sistema universitari català juntament amb la qualitat”.


Mas-Colell ha fet un extens recorregut per aules i laboratoris i ha apuntat que “l’articulació amb la Universitat Pompeu Fabra és una bona notícia i demostra que Mataró ha fet bona feina amb el TecnoCampus”. El conseller ha assenyalat que l’horitzó dels 3.000 estudiants, que es podrien assolir els propers anys, situa el TecnoCampus com un actor important en el sistema universitari. Mas-Colell s’ha referit al vincle entre universitat i empresa del TecnoCampus, amb programes com InnoEmprèn Universitari, que ajuda els estudiants que volen tirar endavant una idea d’empresa. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet de la xifra de 100 empreses instal·lades al parc, ja que segons ha dit “els propers anys segur que moltes naixeran de projectes sorgits de la universitat”.

 

El conseller d’Economia i Coneixement també ha tingut una estona per visitar les aules d’Xnergic, on avui s’iniciaven els tallers d’estiu de robòtica i videojocs, i la seu de CETEMMSA, situada també a l’edifici del TecnoCampus.

 

L’alcalde ha apuntat que “el TecnoCampus és un model d’èxit molt observat al país” i ha afegit que el cofinançament dels estudis per part dels estudiants i les seves famílies obliga a l’excel·lència, per a la qual “la complicitat de la Generalitat i de la Universitat Pompeu Fabra són determinants”. Abans de visitar el TecnoCampus, el conseller ha estat a l’Ajuntament, on se li ha ofert una recepció oficial i ha signat al Llibre d’Honor.