Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2015 basa el seu contingut en els drets humans

Escoltar

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2015 basa el seu contingut en els drets humans

La publicació i el calendari solidari es reparteixen als centres escolars

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2015 es va presentar el passat divendres, 14 de novembre, al Centre de Cooperació i Solidaritat “La Peixateria”. La presentació va anar a càrrec de la membre de l’entitat Entrepobles i expresidenta de la Federació Catalana d’ONGD, Gabriela Serra, que va parlar sobre “La defensa dels drets humans, un repte actual”. L’acte va cloure amb l’actuació musical del cantautor Carles Buetas.


 

Aquesta edició basa el seu contingut en els drets humans i recull 35 articles de prestigiosos pensadors i altres informacions a l’entorn de la utopia dels drets humans i l’assoliment per a tots.

 

L’agenda està impulsada per la Coordinadora d’ONG de Girona i l’Alt Maresme i coordinada per la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

L’Ajuntament distribuirà 160 exemplars als centres escolars, associacions i entitats solidàries de la ciutat. Amb l’agenda també es repartirà el calendari solidari que es presenta en format pòster i on cada mes es destaca una efemèride relacionada amb la solidaritat i la cooperació. Aquesta actuació i la difusió dels postulats solidaris contribueix a la cooperació i al desenvolupament i forma part de les campanyes de sensibilització programades per l’Ajuntament.

 

L’agenda és una eina pedagògica per difondre i construir la cultura de la solidaritat i promoure la reflexió social. És una eina de formació i transformació i un dels llibres més difosos a Llatinoamèrica amb una tirada mundial d’uns 60.000 exemplars. A Catalunya se n’editen uns 7.500. Es publica anualment a 30 països traduïda a 10 idiomes diferents.