Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contractarà 90 persones perquè realitzin treballs de manteniment i millora per tota la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament contractarà 90 persones perquè realitzin treballs de manteniment i millora per tota la ciutat

Oberta la selecció de personal del projecte “Fem feina” per fer de paleta, pintor, jardiner, informador cívic, arquitecte tècnic o enginyer tècnic agrícola

El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han presentat avui el projecte “Fem feina”, que consisteix en la creació d’uns equips especials que s’encarregaran de fer obres de reparació de voreres i paviments, pintura i neteja viària, jardineria i arranjament de mobiliari urbà.

 

La iniciativa està destinada a millorar l’estat dels carrers i places de Mataró alhora que fomenta l’ocupació en sectors relacionats amb la construcció, que en els darrers anys han patit un atur elevat.

 

L’Ajuntament contractarà 90 persones per fer aquests treballs de manteniment per tota la ciutat durant el 2015 i finançarà el projecte a través del nou programa de suport al foment de l’ocupació local de la Diputació de Barcelona presentat ahir. Per aquest motiu, ha obert el procés de selecció de personal a través d’anuncis al web municipal en els que s’hi exposen els perfils dels treballadors sol·licitats:

 

-peons de paleta, jardiner o pintura,

-oficials de segona de paleta, jardiner, mecànica o pintura,

-informadors cívics,

-arquitecte tècnic en l’àmbit d’espais públics, i

-enginyer tècnic agrícola en l’àmbit d’espais públics.

 

Els arquitectes i enginyers s’encarregaran de la direcció, planificació i coordinació de les actuacions, que seran realitzades pels peons i oficials. Es tractarà, per exemple, d’obres de reparació i arranjament de voreres i calçades, jardineria i arbrat, o manteniment de mobiliari urbà, jocs infantils, i senyalització viària. També petites actuacions a l’enllumenat públic o neteja viària, així com tasques de pintura per eliminar grafits a les parets o al mobiliari urbà.

 

El paper dels informadors cívics és determinant en aquest projecte perquè seran les persones que comunicaran i documentaran les necessitats d’intervenció. Ho faran establint una relació directa amb el territori, on contactaran amb entitats i veïns, i informaran de les actuacions realitzades. També s’encarregaran de difondre entre la ciutadania els valors cívics que contribueixen a mantenir en bones condicions la via pública.

 

A part d’acreditar la titulació especificada, els candidats han de ser persones aturades i, concretament, han d’estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandant d’ocupació no ocupats. El termini de sol·licitud d’aquestes ofertes de treball està obert fins al 5 de gener de 2015. L’objectiu de l’Ajuntament és realitzar les entrevistes a mitjan gener perquè la iniciativa pugui iniciar-se al febrer i desenvolupar-se durant els següents 6 mesos.

 

El projecte “Fem feina” té un pressupost d’1,5 milions d’euros, dels quals 900.000 € es destinaran a pagar els salaris del personal contractat i els 600.000 € restants seran per a les inversions i també per a l’adquisició de vehicles, material i roba de treball per al personal dels equips de treball.

 

La iniciativa és de caràcter transversal i hi col·laboren estretament els Serveis d’Espais Públics, Ocupació, Recursos Humans i Participació de l’Ajuntament de Mataró.