Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dissenya una auca per sensibilitzar sobre la millora de la convivència veïnal

Escoltar

L’Ajuntament dissenya una auca per sensibilitzar sobre la millora de la convivència veïnal

L’auca reflecteix les problemàtiques més usuals i com s’han de solucionarL’Ajuntament ha creat una eina adreçada a les comunitats de veïns per tal que ajudi a fomentar unes relacions veïnals òptimes: l’Auca de convivència veïnal. L’eina sorgeix del treball realitzat en el Projecte de Suport a Comunitats de Veïns que es treballa des del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania.


 

L’auca s’ha presentat a la Federació d’Associacions de Veïns (FAVM) i a les associacions de veïns de Mataró per a la seva difusió i ús.

 

 

Projecte de Suport a Comunitats de Veïns

 

El Projecte de Suport a Comunitats de Veïns es va posar en marxa el maig de 2013 amb els següents objectius, entre d’altres, de donar suport a veïns/es en la seva organització i convivència en les comunitats; facilitar informació, suport, i tutelatge perquè les comunitats es puguin organitzar cap a una gestió autònoma, i detectar i derivar als serveis i recursos de l’Ajuntament i de l’Administració determinades problemàtiques.

 

Aquest projecte té el seu àmbit d’actuació als barris de Rocafonda, El Palau, l’Escorxador i Cerdanyola.

 

La iniciativa, que depèn del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania, es coordina i treballa a través d’una comissió intermunicipal en la qual hi participen 7 serveis de l’Ajuntament.

 

En el marc d’aquesta comissió, es va veure la necessitat de generar eines per a la ciutadania amb les quals poguessin garantir i fomentar unes relacions de convivència veïnals òptimes.

 

Tot i que l’Ajuntament en molts casos no té la competència directa per intervenir en certes problemàtiques, les dificultats sobrevingudes de la convivència veïnal sí que esdevenen sovint dificultats per a la ciutadania, i és per això que es fa necessari el seu abordatge.

 

 

Auca de convivència veïnal

 

En aquest context es va crear l’Auca de convivència veïnal: un recurs en línia en el que es pot veure una escala de veïns, en format auca, on es presenten les problemàtiques més recurrents i consells en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès).

 

La comunitat de veïns de l’auca presenta problemes com les antenes, la roba estesa, festes, soroll, brutícia, rec o els usos de terrasses entre d’altres, i quin seria el comportament correcte en cada cas concret.

 

És descarregable per ordinador i també per a tauletes i mòbils i es pot imprimir en la seva totalitat o per problemàtica concreta. A més, compta amb diferents enllaços a les diverses normatives i consells de gestió veïnal. L’auca es pot consultar també a la pàgina web de l’Ajuntament.