Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de Les Santes esportives 2015 proposa 33 activitats diferents

Escoltar

El programa de Les Santes esportives 2015 proposa 33 activitats diferents

En aquesta edició es preveu la participació d’unes 8.000 personesEl regidor d’Esports, Josep M. Font, ha presentat avui el programa d’activitats de Les Santes esportives 2015. El programa esportiu, que ja està consolidat com el preludi del programa general de Les Santes, està organitzat per la Direcció d’Esports i 30 clubs i entitats esportives i consta de 33 activitats. Les Santes esportives tindran lloc del 15 de juliol al 28 de juliol en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat sobretot la franja marítima. Es preveu la participació d’unes 8.000 persones.


 

Fora d’aquest calendari, l’11 de juliol se celebraran les Sincrosantes a les 19 h al Centre Municipal d’Esports El Sorrall organitzades per l’Associació Esportiva Sincro Mataró.

 

El programa de Les Santes esportives es caracteritza per oferir una gran diversitat d’esports (més d’una vintena) i perquè més de la meitat de les activitats són obertes a la participació popular.

 

 

Activitats consolidades i novetats

 

El programa d’enguany ha patit alguna variació amb activitats que es deixen de fer per diferents motius i altres que s’incorporen o que coincideixen en el temps.

 

Així, com a novetat d’aquesta edició es recupera l’exhibició de skateboard, que ja s’havia fet en alguna ocasió; i l’activitat de gimnàstica es desdobla i se’n faran dues sessions, una de gimnàstica rítmica femenina i una altra de gimnàstica artística i acrobàtica. A més, la Mitja Marató de Muntanya que se celebrava pels volts de Sant Joan es farà el 19 de juliol i els tastets de vela lleugera Fes-te a la mar tindran lloc el 18 de juliol.

 

I a Les Santes esportives 2015 s’hi sumen dos esdeveniments esportius de gran trajectòria que coincideixen en les dates de celebració amb la Festa Major mataronina i s’han inclòs en el programa: el XX Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Mataró, organitzat pel Centre Atlètic Laietània, que se celebrarà el 18 de juliol; i el 24è Trofeu Ciutat de Mataró de Natació. Memorial Josep Mons, organitzat pel Centre Natació Mataró i que tindrà lloc del 22 al 24 de juliol.

 

Pel que fa a les activitats que no realitzaran aquest any, hi ha el torneig de volei platja i el torneig organitzat pel Club Billar Mataró, entre d’altres.

 

La Travessa nedant al Port, que té lloc el 19 de juliol, celebra les 25 edicions realitzades. Els nedadors podran escollir entre dues proves: 500 m o 1.000 m. La inscripció s’haurà de fer una hora abans de la prova però els menors hauran de fer inscripció prèvia obligatòria a la Piscina Municipal, al Centre Municipal d’Esports El Sorrall o al Centre Natació Mataró. 

 

I com cada any, l’activitat que tanca el programa de Les Santes esportives, el 28 de juliol, és la tradicional Cursa Popular que aquest any tanca la inscripció a 2.500 atletes. La prova està organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la Direcció d’Esports. La inscripció es podrà fer del 23 al 26 de juliol de 18 a 21 h a la Botiga de Les Santes situada a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) i el mateix dia a partir de les 8.30 h al Parc Central sempre i quan quedin places.

 

Aquestes dues proves compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Voluntaris per al futur, Pasarela, Mataró Parc, Mataró Bus, Centre Atlètic Laietània, Port de Mataró, SPAS, Ronda 43-Intersport Mataró i Eucerin.