Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament avança el pagament de les beques menjador a les AMPA

Escoltar

L’Ajuntament avança el pagament de les beques menjador a les AMPA

Fins ara s’han concedit 1.513 ajuts individuals que equivalen a més de 800.000 €El Consell Comarcal del Maresme ha fet el primer atorgament dels ajuts individuals de menjador (beques menjador) als alumnes dels centres escolars de la comarca. A Mataró se n’han concedit, en aquest primer atorgament, 1.513 de les 2.597 sol·licituds presentades. Atès el retard en el pagament de les beques concedides, l’Ajuntament avança els diners a les AMPA perquè les beques es puguin gaudir de manera immediata. El cost d’aquests ajuts equival a 814.352,94 € que s’aportaran repartits en tres trimestres.


 

Així, per al curs 2015-16 es van presentar 2.597 sol·licituds, d’aquestes 405 s’han denegat i 679 estan pendents de valoració per diferents motius (falta de documentació, incidències amb l’Agència Tributària, entre d’altres), per tant al llarg de l’any el número de sol·licituds aprovades augmentarà.

 

De les 1.513 concedides fins al moment, 19 reben l’ajut per al 100 % del seu cost i la resta se subvenciona al 50 %, tenint en compte que el preu de l’àpat és de 6,20 €.

 

Davant la impossibilitat que moltes AMPA puguin anticipar els diners del cost de les beques concedides pel Consell Comarcal, l’Ajuntament els hi avança en pagaments trimestrals.

 

Durant tot el curs passat es van concedir 1.755 beques de les 2.551 sol·licituds presentades, amb un cost total de 934.914,46 €.

 

Els ajuts individuals de menjador es concedeixen a alumnes amb necessitats socioeconòmiques i/o geogràfiques, han de ser nens empadronats a Mataró i que estiguin escolaritzats en centres d’educació infantil de segon cicle, primària o secundària. També és condició indispensable que el centre escolar tingui servei de menjador i que els ingressos de la unitat familiar no superin uns imports determinats segons els membres de la unitat familiar.