Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró lamenta la mort de l’exregidor i dinamitzador cultural i social Josep Fradera i Soler

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró lamenta la mort de l’exregidor i dinamitzador cultural i social Josep Fradera i Soler

La Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi l’any 2006

L’Ajuntament de Mataró lamenta la mort ahir 31 de març de Josep Fradera i Soler, als 91 anys d’edat. Exregidor pel PSC en el període comprès entre el 30 de juny de 1987 i el 15 de juny de 1991, va estar al capdavant de la regidoria de Cultura.

 

Fradera i Soler va desenvolupar al llarg de la seva vida una important tasca com a dinamitzador cultural i social que el va fer mereixedor de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 2006.

 

Va presidir la Delegació de Mataró d’Òmnium Cultural (1975-1979) i va ser un dels fundadors i primer president de l’Escola Anxaneta. També va ser fundador del cine-club Film Ideal Club (1957), cofundador del setmanari El Maresme i crític de cinema als periòdics Mataró i Iluro Sport.

 

Autor teatral, va guanyar els premis Joan Santamaria i Recull de Blanes. Vinculat també al món esportiu, en la seva joventut com a futbolista va militar al Joventus, a la Penya X i al CD Mataró, a tercera divisió.

 

Al gener de 2004, amb motiu dels seus 80 anys d’edat, Josep Fradera i Soler va rebre un càlid homenatge ciutadà a Can Palauet.

 

L’acte de comiat tindrà lloc demà dijous 2 d’abril al Tanatori de Mataró (carrer d’Aristòtil, 37) a les 16 h.