Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde, Joan Mora, visita l’Ajuntament d’Archidona

Escoltar

L’alcalde, Joan Mora, visita l’Ajuntament d’Archidona

Un gruix significatiu de mataronins va néixer a aquesta ciutat malaguenya

L’alcalde, Joan Mora, va realitzar dimarts 31 de març una visita institucional a l’Ajuntament d’Archidona. Aquesta localitat malaguenya és el lloc de naixement d’un centenar de veïns de Mataró, una xifra significativa si es té en compte que Archidona tenia 8.577 habitants l’any 2014.

 

Archidona es la ciutat més poblada de la comarca Nororiental de Màlaga. El municipi va ser declarat Conjunt Històric-Artístic l’any 1980 pel seu patrimoni urbanístic i arquitectònic barroc.

 

Joan Mora va se rebut per l’alcalde d’Archidona, Francisco Jiménez. Com a obsequi institucional, l’alcalde de Mataró va lliurar al d’Archidona una rèplica de l’escultura Laia l’arquera, de Josep Maria Rovira-Brull. Per la seva part, l’alcalde d’Archidona va oferir a Joan Mora un gravat de la plaça Ochavada. Del segle XVIII, aquesta plaça està considerada un dels millors exemples de l’urbanisme barroc andalús i és un dels llocs d’interès turístic de la localitat malaguenya. 

 

Després de la visita a l’Ajuntament, l’alcalde de Mataró va poder conèixer diferents llocs d’interès d’Archidona, com la mateixa plaça Ochavada i les antigues Escuelas Pías. En aquest darrer edifici és on va estudiar el polític, ideòleg i escriptor andalús Blas Infante, i on va poder observar l’activitat de l’anomenada porta de la Guiropa, una mena de guisat de patates i carn que els escolapis repartien als jornalers necessitats. Precisament aquest fet va contribuir a conscienciar Infante a favor de la justícia social i la dignificació del poble andalús.

 


L’alcalde va realitzar la visita a Archidona convidat per l’Ajuntament d’aquesta localitat, i tot aprofitant la seva presència a la província de Màlaga, ja que el dia d’abans havia inaugurat a Sierra de Yeguas una escultura donada per Mataró.