Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la reunió del XX Consell general del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

Escoltar

Mataró acull la reunió del XX Consell general del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

L’acte s’ha celebrat a Can Marfà Gènere de Punt

Can Marfà Gènere de Punt ha acollit aquest matí el XX Consell general del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona. En el marc de la reunió s’ha presentat el document “La xarxa de suport a la internacionalització econòmica de la RMB”, que esdevé el Quadern número 13 del Pacte Industrial.

 

La nau petita de Can Marfà, un conjunt d’arquitectura industrial protegit i declarat Bé Cultural d’Interès Local que actualment acull la col·lecció de gènere de punt de la Fundació Jaume Vilaseca, ha reunit prop de 80 persones representants d’institucions, patronals i sindicats que són membres el Pacte. L’alcalde, David Bote, ha donat la benvinguda a l’acte.

 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació constituïda l’any 1997 amb la missió de configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat al territori metropolità. En el marc d’aquesta aliança, el Pacte Industrial ha aconseguit sumar les voluntats de 45 ajuntaments, 13 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea metropolitana de Barcelona, 5 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

 

L’estudi presentat avui identifica i caracteritza la xarxa d’actors que promouen i donen suport a la internacionalització de l’economia de la Regió Metropolitana de Barcelona, analitza els seus vincles i les seves interrelacions i fa propostes per millorar el seu funcionament. L’estudi conclou que la Regió Metropolitana de Barcelona ha creat una xarxa de suport a la internacionalització econòmica interessant, prou segmentada i professional, però ha de continuar amb la millora institucional per acompanyar el sector privat i industrial en el procés d’internacionalització.

 

La presentació de l’estudi ha inclòs una taula rodona en la qual han participat, a més de l’autor del document, el professor d’ESADE Angel Saz-Carranza, l’alcalde de Mataró, David Bote; la presidenta del Consell General del Pacte Industrial i diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens; el president del Comitè Executiu del Pacte Industrial i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director general de Barcelona Global, Mateu Hernández, i el president de la Comissió d’Activitat Econòmica del Pacte Industrial i representant de CCOO, Toni Mora.

 

D’altra banda, la reunió del XX Consell general del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha servit per repassar tota l’actualitat de l’associació davant els representants de les entitats que en formen part, que en gran part han estat renovats després de les darreres eleccions municipals. Durant la reunió s’ha aprovat l’adhesió dels Ajuntaments de La Llagosta, La Palma de Cervelló i Vallirana com a nous socis del Pacte Industrial.