Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria del segon concurs de cartells per obtenir la imatge gràfica del Carnestoltes 2016

Escoltar

Oberta la convocatòria del segon concurs de cartells per obtenir la imatge gràfica del Carnestoltes 2016

Està dirigida a professionals del disseny gràfic i a estudiants de l’últim curs d’aquest àmbit

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró acaba de publicar les bases de participació al segon concurs de cartells de Carnestoltes de Mataró. La convocatòria va adreçada a professionals del disseny gràfic i a estudiants d’últim curs d’un grau universitari o d’un cicle superior en l’àmbit de disseny gràfic. La primera edició va tenir molt bona acollida, amb 19 obres presentades. El jove dissenyador mataroní Cristian Jerónimo en va resultar el guanyador.

 

Les bases regulen que es poden presentar les obres individualment o de forma col·lectiva, i només es podrà presentar una proposta per participant o col·lectiu.

 

La data màxima de lliurament de les propostes gràfiques és el 15 de desembre i s’haurà d’efectuar a la seu de la Direcció de Cultura de Mataró (c. de Sant Josep, 9).

 

El jurat estarà format per un dissenyador gràfic membre de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (AGD-FAD), un dissenyador gràfic i professor de disseny gràfic al Grau de Disseny de la Universitat de Barcelona, un tècnic de disseny gràfic de l’Ajuntament de Mataró, dos tècnics de la Direcció de Cultura, un membre de la Comissió de Carnestoltes i un representant del Consell Municipal de Cultura. El veredicte del cartell guanyador es farà públic el 25 de gener en la roda de premsa de presentació dels actes de Carnestoltes.

 

El premi està dotat amb 1.500 €. La persona guanyadora també serà l’encarregada de dissenyar el programa de mà amb la descripció dels actes del Carnestoltes i diverses aplicacions gràfiques derivades del disseny del cartell. A més, del 25 de gener al 27 de febrer hi haurà una exposició d’una selecció de les obres presentades a la Biblioteca Pompeu Fabra.

 

Els criteris per avaluar el cartell guanyador seran l’originalitat, la qualitat artística, la seva capacitat i claredat comunicativa, la seva adequació al Carnestoltes mataroní i la transmissió de valors positius vinculats a la celebració de la festa i a la participació ciutadana des de la responsabilitat.