Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estudiarà com garantir la bona conservació i ús de la casa natal de Josep Puig i Cadafalch

Escoltar

L’Ajuntament estudiarà com garantir la bona conservació i ús de la casa natal de Josep Puig i Cadafalch

Durant un any se suspèn la concessió de llicències que afectin l’immoble

El Ple municipal va aprovar dijous passat, 6 d’octubre, iniciar els estudis i treballs de planejament necessaris per garantir una bona conservació, ús i destí de la casa natal de Josep Puig i Cadafalch, ubicada al número 39 del Carreró i de propietat privada. L’Ajuntament vol donar resposta, així, a la reivindicació ciutadana que demana una major protecció per a l’immoble.

 


La casa està qualificada pel Pla General d’Urbanisme com a sector residencial. Es tracta d’una casa de cós entre mitgeres de planta baixa i dues plantes pis. La façana està catalogada amb nivell de protecció B/f.

 


El Consell municipal del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró va aprovar el passat 22 de juliol encomanar als serveis tècnics municipals l’exploració de mecanismes i eines necessàries per evitar la desaparició d’aquest bé, donat el valor històric de l’immoble. El debat va ser portat al Consell a proposta de l’Associació d’Amics de Puig i Cadafalch i de la comissió ciutadana que prepara els actes de celebració, l’any 2017, del 150è aniversari del naixement de l’arquitecte, historiador de l’art i polític mataroní, i els 100 anys del seu accés a la presidència de la Mancomunitat de Catalunya.

 


L’any 2009 una altra campanya ciutadana, en aquell cas impulsada pel Moviment Educatiu del Maresme, va recollir 850 signatures i l’adhesió de 42 entitats perquè la casa es conservés, rehabilités i es destinés a centre d’interpretació sobre Josep Puig i Cadafalch.


 


Suspensió de llicències

El Ple va acordar, així mateix, suspendre els permisos d’obra i activitats vinculats a la casa mentre es facin els estudis de planejament anunciats. En concret, se suspèn per un any l’atorgament de llicències, comunicacions prèvies o altres autoritzacions per a la divisió horitzontal, edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament, instal•lacions o ampliacions d’activitats o usos concerts d’obra, i altres autoritzacions municipals relacionades amb l’immoble.