Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escarbat Tomicus fa avançar i modificar els treballs de gestió forestal de la finca municipal del Torrent Lluscà

Escoltar

L’escarbat Tomicus fa avançar i modificar els treballs de gestió forestal de la finca municipal del Torrent Lluscà

Previstos per a la tardor, s’han avançat al juny per combatre la plaga

L’Ajuntament ha modificat els treballs de gestió forestal que preveia fer al setembre a la finca municipal del Torrent Lluscà-Pont de la Vila, i ha avançat el calendari d’execució de les feines, com a mesura per lluitar contra la plaga de l’escarabat Tomicus.

 

La sequera establerta durant els últims anys al Maresme ha debilitat les pinedes de la comarca propiciant que siguin atacades pel Tomicus, un escarabat de pocs mil·límetres de mida que perfora el tronc i debilita el pi fins a matar-lo. El símptoma més evident de la presència de la plaga són les capçades amb fulles marronoses. La plaga s’estén amb gran facilitat, especialment durant el mes de setembre, període de reproducció.

 

La finca municipal del Torrent Lluscà-Pont de la Vila, amb presencia majoritària de pi combinat amb alzina de mida petita, també s’ha vist atacada pel Tomicus. L’Ajuntament ha avançat els treballs de gestió forestal previstos amb l’objectiu de reduir el perill de propagació de la plaga. A més, a l’aclarida prevista inicialment s’hi ha afegit la necessitat d’eliminar tots les arbres atacats per l’escarabat. Les restes dels arbres afectats s’eliminaran totalment de la zona perquè els insectes no es puguin reproduir a la tardor, de manera que s’optarà per generar biomassa per a combustible industrial.

 

Aquest mes de juny s’han començat a tallar els pins afectats, que s’han traslladat a una finca veïna on, abans del setembre, es procedirà a la seva trituració.