Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

M1tv, finalista dels Premis Zapping amb el documental “Nit de l’Esport mataroní, 60 anys d’història”

Escoltar

M1tv, finalista dels Premis Zapping amb el documental “Nit de l’Esport mataroní, 60 anys d’història”

L’audiovisual està produït per l’Ajuntament de Mataró i la televisió pública m1tvLa televisió pública de Mataró i El Maresme, m1tv, ha quedat finalista dels Premis Zapping en la categoria de millor programa de televisió local amb el documental “Nit de l’Esport mataroní, 60 anys d’història”. El documental el va encarregar l’Ajuntament per celebrar l’aniversari de la gala de l’esport de Mataró 2015.


 

Els Premis Zapping s’atorguen anualment per reconèixer els millors programes i professionals del món de la televisió a Catalunya i l’Estat espanyol. La gala de lliurament dels premis tindrà lloc el 17de març al CaixaForum Barcelona. Els premis els atorga l’associació Telespectadors Associats de Catalunya (TAC). M1tv competirà amb El 9 TV i Olot Televisió.

 El documentalEn el documental s’explica la història de l’esport mataroní a través de la participació de diverses persones. Així, es pot escoltar el testimoni d’esportistes i representants de clubs que han estat guardonats al llarg d’aquestes sis dècades, però també el testimoni de periodistes que van viure els inicis de la festa.Durant els 40 minuts de durada, els propis protagonistes expliquen alguns detalls de l’evolució de la festa, sota el fil conductor del periodista esportiu Josep Gomà, fill de l’impulsor de la Nit de l’Esport; el periodista Rafa Navarro, autor del llibre “50 anys de la Nit de l’Esport”, i el veterà periodista Manuel Roca. També permet conèixer com ha evolucionat la pràctica esportiva a la capital maresmenca i la societat i, per extrapolació, el país en general.El documental compta amb un acurat tractament visual i s’ha fet una intensa recerca de material d’arxiu, com fotografies de l’Arxiu Municipal de Mataró i imatges de Televisió de Mataró i m1tv. Fins i tot s’han fet reproduccions d’àudio dels textos originals escrits per Josep Gomà a principis del anys 50.L’audiovisual ha estat dirigit pel periodista Josep M. Spà, cap d’esports de m1tv, amb Anna Galdon a la producció i imatges i edició d’Albert Espín i Axel Martos.